Soma Organize Sanayi Bölgesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek resmiyet kazanmış oldu. Bu müjdeyi ise Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi düzenlediği basın toplantısı ile verdi.
İŞ ARTIK MANİSA MİLLETVEKİLLERİNE KALDI
Bakanlık tarafından Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin tescillendiğini söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, “Soma OSB resmen kurulmuş oldu. Bu tescille birlikte Ticaret Odası olarak bizim takip edeceğimiz işler tamamlanmış oluyor. Bundan sonraki takibi Soma Ticaret ve Sanayi Odası ile Soma Belediyesi’nin ortaklaşa kurmuş olduğu müteşebbis heyet yapacak. Bundan sonraki kararlar takipler bu kurum tarafından yapılacak. Burada kamu yararı kararı alınacak. Mevcut seçilen yerin haritasının işlenmesi yapılacak. Ve çeşitli kaynakların aktarılması var. Bu noktada müteşebbis heyet kadar Manisa Milletvekillerimize çok iş düşüyor. Çünkü bu işler sonuçta Bakanlıkta hızlı yürüyebilmesi için vekillerimizin büyük desteği lazım. Bu destek gelirse Soma OSB’ye 3 ay içinde de kazma vurulur, destek gelmezse de 1 seneyi de bulabilir. Bu süreç gelecek desteğe bağlı.” dedi.
“15 YATIRIMCI HAZIR”
95 hektarlık bir alanı kapsayan Soma OSB’ye şu ana kadar 15 yatırımcının müracaatta bulunduğunu dile getiren Işık, “Şu anda mevcut burada yatırım yapmak isteyen 15 firmamız var. Bu da alanın yaklaşık yüzde 60-70’inin dolması anlamına geliyor. Bu yatırımcılarımızın onay aşamasında çok büyük katkıları oldu. Çünkü Soma OSB’nin boş kalmayacağı ortaya çıkmış oldu.” dedi. Işık ayrıca OSB’nin tescillenmesi aşamasında katkıları büyük olan Soma Belediyesi, eski yönetim ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
ERGENE: "ÇOK SEVİNDİK"
Belediye Başkanı Hasan Ergene ise Soma OSB’nin tescillenmesi sonrasında çok sevindiklerini ifade ederek, “Bu süreçte Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın ısrarlı takiplerinin bilincindeyiz. Süreç içerisinde sık sık Ankara’ya gidip gelindi. Manisa’da valilik nezdinde gerekli girişimlerde bulunuldu. En sonunda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın onayıyla bütün resmi prosedür tamamlanmış oldu. Bu aşama sonrasında en kısa zamanda Soma OSB’nin temelinin atılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Çok önemli bir adım. Hayırlı olsun. Soma Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni gelen yönetim bu işte ne kadar ısrarcı olduğunu göstermiş oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da el birliği ile bu süreci götürmeye çalışacağız. Teknik olarak belediyemizin tüm imkanları OSB için hazırdır. Yapılması gereken ne varsa hemen kolları sıvayarak teknik işlemlere başlayalım. OSB alanı Soma Belediyesi’nin mücavir alanı içersinde. OSB yönetimi oluşturulana kadar orada imar konusunda ne yapılması gerekiyorsa yetkiliyiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim