Haber: Ahmet ÜNSAL

EYT mağdurlarının emekli olması yasallaşmasıyla birlikte ülke genelindeki SGK İl Müdürlüklerindeki iş yükü dört katına çıkarken illere gerekli kadro tahsisi yapılmamasına sendikalar ve çalışanlar tepkili.

Manisa SGK binası önünde toplanan Birleşik Kamu İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli, Manisa Büro İş Başkanı Şube Başkanı Salih Kozan, SGK Büro iş Mali Sekreter İlkay Gülgen ve iş yükü altında ezilen kamu çalışanlar tepki açıklaması yaptı.  

Birleşik Kamu İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli, ülke genelinde yüz binlerce EYT’li bir an önce emekli olabilmek ve maaş bağlatmak için SGK binalarına akın ettiğini ancak bu iş yükü yığılmasının altında ezilen tarafından emekçi çalışanlar olduğunu dile getirdi.

Basın açıklamasını ise Manisa’daki SGK Büro SGK Büro iş Mali Sekreter İlkay Gülgen yaptı. Gülgen açıklaması şöyle;

“Büro İş Sendikası olarak Manisa SGK İl ve İlçe Müdürlüklerinde Sendika Genel Merkezimizin önlerinde Eylem Kararı uygulamaya koyduk.

Saygıdeğer kamu emekçileri, sizleri Birleşik Kamu-iş Konfederasyonuna bağlı sendikamız, Büro İş adına saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada SGK emekçilerinin yaşadıklarını kamuoyuna bir kere daha duyurmak için toplanmış bulunmaktayız.

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet eden SGK çalışanlarının sorunlarını anlatmak için buradayız.

Değerli kamuoyu SGK çalışanları üvey evlat değildir. Köle hiç değildir.

Bizler bu ülkenin yurttaşlarına hizmet veren kamu çalışanlarıyız.

EYT öncesinde yetersiz personelimizle fazlasıyla iş yükünü kaldırmaya çalışırken omuzlarımıza bir de EYT ile yapılandırma kapsamında binlerce evrak yüklendi.

Daha önce söyledik, yine söylüyoruz. Emeklilik bir haktır ve EYT’liler olarak bilinen vatandaşlarımız nasıl mücadele ederek kazandılarsa bu hakkı, bize de en kısa sürede bu haklarına ulaşmaları için çalışmak düşer. Aynı özveri ile çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir arkadaşımız çalışmaktan gocunmadı, gocunmuyor. Fakat en hafif tabirle görmezden gelinmek de istemiyoruz. 

2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri almak için buradayız.”

“MAAŞLARIMIZIN 31 BİN TL’YE ÇIKARTILMADIR”

Mali Sekreter Gülgen sözlerine devam ederek; “Bizler SGK çalışanları olarak;

Daha önce ödenen, 666 KHK ile elimizden alınan ve anayasal hakkımız olan ikramiye ve ek ödemelerimizin yeniden bizlere ödenmesini,

Romanlarla Semih Balaban vur patlasın çal oynasın Romanlarla Semih Balaban vur patlasın çal oynasın

Sosyal güvenlik tazminatının, hemen hemen her bakanlıkta olan uzmanlık kadrosunun verilmesini, sus payı olarak verilen saati 27 TL olan mesai ücretinin en az 100 TL ye çıkarılmasını, açlık sınırındaki ve asgari ücretin biraz üzerindeki maaşlarımızın 31 bine yaklaşan yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını, çalışma barışının, huzurunun sağlanmasını talep etmekteyiz. Taleplerimiz çok açık ve insani taleplerdir.

Hepinize teşekkür eder, ayaklarınıza, emeğinize, yüreğinize sağlık.

İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar yılmadan buradayız, birlikteyiz. Yaşasın Büro İş! Yaşasın Birleşik Kamu İş! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” ifadeleri ile açıklamayı sonlandırdı….

“İKİ BİN ÇALIŞANIN YAPMASI GEREKEN İŞ YÜKÜNÜ 450 KİŞİNİN ÜZERİNE YIKAMAZSINIZ”

Manisa Büro İş başkanı Şube Başkanı Salih Kozan ise “Manisa tam bir sanayi ve tarım şehri nüfus ise diğer illere oranla daha yüksek. Hızla göç alan bir ilden söz ediyoruz. Düşünün Manisa’ya göç edenlerin EYT başvuruları ile birlikte kurumumuza olan yığılmalarını. Her başvuran Nisan ayında maaşını almak istiyor. Bu verileri girecek personel nerede. Bugün için Manisa’da 70 bine dayanan başvuruları kayda girecek personel yok. İki bin kişinin yapması gereken iş yükünü 450 kişinin üzerine yıkarsanız onlarda o yükün altında kalır. Geldiğimiz noktada tamda budur. Duy sesimizi sayın bakanım” diye konuştu. 

Editör: Murat Yalçın