Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, “Ben burada Saruhanlı belediyesi olarak 68 işletmeciye davetiye gönderdim. Biz Saruhanlı’nın önünü açacak marka değerini artıracak hizmetleri Saruhanlı’ya yaşatmak için yola çıktık. Geçen 2020 yılında Saruhanlı’da eğitime katkıda bulunacak olan bin 500 öğrenci kapasiteli yüksekokul binamızı Saruhanlı eğitimine kazandıralım istedik. Diyoruz ki 1500 öğrencinin istihdamını sağlarsak burada tüm esnaflarımıza katkıda bulunacağını, boş olan birçok dairelerimizin kiralanacağına inanıyoruz. Yüksekokul binamızın yanında şuanda çalışmaları devam eden 5 dönüm arazimizi de sosyal alana dönüştürüp oraya da inşallah öğrenci yurdu yapmayı planlıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile hayata geçireceğiz diye düşünüyorum. Saruhanlı’ya yatırım yapmak akıllı bir iştir. Saruhanlının ufku açıktır. Diyoruz ki Saruhanlı’da kazanan Saruhanlıya yatırım yapsın. Katılım sağlayan tüm işletmecilere Saruhanlı ve şahsım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Tamamen belediyemizin katkılarıyla 2018 yılı Mart ayında kabası bitmiş 1500 öğrenci kapasiteli binamızı gösterdik. Fakat biz bu anlamında zorlanıyoruz. İmece usulüyle yatırımcılarımızın katkılarıyla ne yapabiliriz diye programlamak amacıyla bugün burada kimseden şunu verin bunu verin toplantısı değildir. Biz buna bir yerden başlamak istedik. Burada konuşarak diyalog halinde resmi anlamda kayıt altına alarak üniversite binamızı Saruhanlıya kazandırmayı hedefliyoruz. İşletmelerimiz için alışveriş merkezini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Biz hem üniversitemizin bulunduğu ilçede hem alışveriş merkezini yapmak hem de yeni belediye binasını yapmaya bizim bütçemiz yetmiyor” diye konuştu.

Manisa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Başkan Yılmaz, “Ekonomi, kültürel, sağlık, eğitim gibi konularda ilçeler arası gelişmişlik düzeyini ortaya çıkarmak amacımız. Manisa’da 17 ilçenin her birinin kendine özgü farkındalığı var. Manisa’nın 5 yıllık süre içinde en iyi ilçelerinden biri Saruhanlı olacak. Bu bağlamda yatırım şirketlerinin 3’üncü derecede organize sanayi bölgesinin içinde 4’üncü sıraya çıkma noktasından dolayı Bakanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımızın seçildiği dönem ben kendisini ziyaret ettiğim zaman bu binanın bu şekilde kalması tüm paydaşların bir ayıbı diye bir ifadem vardı. Ve ben stratejik olarak bu binanın faal konuma geçmesi konusunda bir çalışmamız da olmuştu. O ihaleleri de paylaşmıştım” ifadelerini kullandı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yüksekokul binasını iki farklı şekilde değerlendirebileceklerini kaydeden Yılmaz, “Birincisi bu binanın fiziki şartları olması gerekiyor. Ama şu da bir gerçek ki bu binayı bugüne göre değil de gelecek olan 5 yıl sonrasına göre planlaması lazım. Eğer bugün siz olmayan bir konuda meslek yüksekokulunda öğrencilerin olmayan bölümleri hakkında bir çalışma yapmış olmanız bir ifade etmez. Şöyle ifade edebiliriz bugün tütün yok ama Tütün Eksperliği bölümü var. Dolayısıyla olmayan tütün eksperliğini okumanın da o bölümünde bir şekilde öğrencinin istihdam etmesinin de bir değeri yoktur. Biz olaya şu açıdan bakıyoruz. Bugün Bursa’da, Çanakkale’de Isparta’ya kadar olan coğrafi bölge içinde yatırım şirketlerinin geçtiği yer Saruhanlı. Bu şuanda mevcut bakanlıkların almış olduğu yatırım teşviklerinin uygulamasının Saruhanlı ilçesine bir ödülü. Bugün Saruhanlı 10 yıl sonra nasıl bir görüyle karşımıza çıkacak şunu ifade edelim. Manisa ilindeki yatırım imkanı açısından en iyi ilçemiz Saruhanlı. Bu konuda biz kayıtsız kalamazdık” dedi.

Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sabih Özer, yüksekokulun eğitim açısından Saruhanlı’da büyük önem taşıdığını ifade ederek belediyeye ve katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim