Ağustos ayında tatil yapan Salihli Belediye Meclisi eylül ayı toplantısını meclis salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda meclis, 11 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.Toplantı öncesi başta Belediye Başkanı Zeki Kayda olmak üzere MHP Grup Sözcüsü Nuri Kaya, CHP Grup Sözcüsü Mesut Ceylan ve AK Parti Grup Sözcüsü Ferayi Aslan, 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi.
Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan eylül ayı toplantısında İlçe Sağlık Mahallesi 2719 ada 1,2,3 ve 4 nolu parselleri kapsayan alanda yapı nizam değişikliği konulu imar plan tadilatı görüşülmesi talebi, Adala Mahallesi 618 ve 619 nolu mülkiyeti maliye hazinesine ait taşınmazların bulunduğu alanın onaylı imar planındaki kullanım amacının resmi kurum alanından belediye hizmet alanına dönüştürülmesi için hazırlanan imar planı değişikliği talebi ve Mersinli Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülmesi talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Zafer Mahallesi 752 Sokak üzerinde Ziraat Odası binasının arka tarafında 3017 ada içerisinde 4 parselin doğusu, 5 parselin kuzeyinde 702 Sokak ve 637 sokağın kesiştiği noktadaki otopark alanı olarak görülen alanın, Salihli Ziraat Odası Başkanlığı’na tahsisinin görüşülmesi komisyon raporuna havale edilirken, Sarıpınar Mahallesinde planlanan 1/1000 ölçekli, Belediye Hizmet Alanı imar planı değişikliğinin görüşülmesi talebi Büyükşehir İmar Komisyonuna havale edildi. Kurtuluş Mahallesi 213 sokak ile 240 sokağın kesiştiği noktada bulunan otopark alanı içerisinde, trafo yeri belirlenmesi ile ilgili imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneklerinin; belediyeye ait bir yerde dernek Şube Bürosu olarak kullanılmak üzere yer tahsis talepleri Hukuk ve Tarifeler ile Bütçe Komisyonuna havale edildi. 
Toplantıda ayrıca Atatürk Mahallesi 3222 ada 15 parselde bulunan belediye hissesinin İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis talebi ise Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edildi.
AK Parti Grubunun Demokrasi Meydanının isminin Milli İrade ve Demokrasi Meydanı olarak isim değişikliği yapılması talebi de Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna havale edildi.
Editör: TE Bilişim