Covid-19 hastalığının yarattığı pandemi sebebiyle grip aşısı daha fazla gündeme geliyor. Pek çok kişi de internette "Eczanelere grip aşısı geldi mi?", "Grip aşısı geldi mi?" sorularının cevabını arıyor.

Aşının ekim sonu, kasım ayı başında gelmesi bekleniyor. Türkiye’ye ithal edilecek aşılardan eş zamanlı olarak ülkemize de gelmesine yönelik ağustos ayında resmi yazışmalar yapıldığı anımsatıldı, aşıların ekim veya kasım ayı içerisinde gelmesinin beklendiği belirtildi.

ŞUAN HİÇBİR YERDE YOK

Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, an itibariyle Türkiye’de hiçbir eczanede grip aşısı olmadığını söyledi. Ekim sonu, kasım ayı başında tüm ülkeyle birlikte Manisa'da aşının gelmesini beklediklerini berliten Bali, sayının kaç olacağı konusunda umutsuz konuştu. Manisa’da çok sayıda kişinin aşı almak için sıraya girdiğini vurgulayan Bali, “Ülkemize 1.5 Milyon aşının geleceği konuşuluyor. Ancak acil yapılması gerekli 6.5 milyon kişinin olduğundan söz ediliyor. Nasıl olacak, kime yetecek, aşı kimlere yapılacak belli değil. Sağlık çalışanlarına öncelik tanınması gerektiğini düşünüyorum. Ancak 1.5 milyon doz aşının son derce yetersiz kalacağı da ortada.”

AŞI OLSA 50 MİLYON SATILIR

Aşı için Manisa’daki eczanelere yoğun talep olduğunu ifade eden Bali, “Herhalde ülkemize 50 milyon doz aşı gelse satılır diye düşünüyorum. Önceki yıllarda aşıların bir kısmı satılır, elimizde kalan dozları da atardık. Şimdi ise bir tek doz aşı yok. Ve insanlar aşı alabilmek için sıra bekliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim