Konuyla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

"2019 yılında “Hayata Bağış” sloganıyla Valiliğimiz tarafından başlatılan organ bağışı kampanyasına il genelinde katılım artarak devam ediyor. Bir önceki yıl İlimiz genelinde organ bağışı sayısı 4330 iken bu yıl organ bağışı sayısı 7396’ ya ulaşarak rekor kırılmış oldu.  

İl genelinde yürütülen kampanyaya tüm kamu kurumları tarafından destek verilirken, sağlık personeli tarafından okullar, resmi daireler, pazaryerleri, kafeteryalar, alış veriş merkezleri, askeri birlikler ziyaret edilerek organ bağışı konusunda toplumda farkındalığı arttırmak için bilgilendirmeler yapıldı. 

Manisa, Türkiye 4’üncüsü

Manisa toplamda 32217 adet organ bağışı ile İzmir, İstanbul ve Kocaeli’nden sonra 4. sırada, nüfusuna oranla kıyaslandığında ilk sırada yer almıştır. Organ nakline olan ihtiyacımızın, bağışladığımız organların ihtiyacı olan birisine nakledilme olasılığından çok çok daha yüksek olduğu bilinciyle, herkesin organ bağışı yapması gerekliliktir. 

İlimizde 2020 yılında da Hayata Bağış Kampanyasını devam ettirerek yeni bağış rekorları kırmayı hedefliyoruz. Organlarımız toprak olmasın umut olsun. Gelin hep birlikte ” Hayata Bağış”  yapalım."

Editör: TE Bilişim