Manisa'da uzun yıllardır Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Ayşe Nur Evrenos, "Son dönemlerde gebelerde vaka artışı var. Bunun sebebi de gebelerin aşı yaptırmak istememesi ve yeni varyantların yaygınlaşmasıdır. Bu enfeksiyon hem anne hem de bebekte olumsuz etkiler oluşturabileceğinden dolayı, gebelere de koronavirüs aşısı önerilmektedir" dedi.

AŞI, VARYANTLARA KARŞI DA ETKİLİ

Anne adaylarına seslenen Op. Dr. Ayşe Nur Evrenos, "Anne adayları özellikle 'yan etkileri çok olur' diye mRNA aşısı yaptırmak istememektedir. Fakat son zamanlarda koronavirüs varyantlarına karşı mRNA aşısı daha etkili olduğu anlaşıldı. Gebelere de bu mRNA aşıları (Biontech) önerilmektedir" diye konuştu.

EMZİREN ANNELER DE AŞI OLABİLİR

Emziren annelerin de aşı yaptırabileceklerini vurgulayan Op. Dr. Ayşe Nur Evrenos, "Bu aşıların uzun dönem yan etkileri yeterli zaman geçmediğinden net bilinmemektedir. Ama çalışmalarda gebelikte aşıya bağlı belirgin bir olumsuzluk gözlenmemiştir. Gebeler ilk 3 aydan sonra aşı yaptırabilir. Ayrıca, emziren anneler de aşıyı rahatlıkla yaptırabilir" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim