Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın gerçekleşecek Bilim Kurulu öncesinde Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "3. doz BioNTech aşısı ne zaman yapılacak" sorusuna Koca, "Yarın bilim kurulunun gündem konusu olacak. Orada ne zaman kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır bilim kurulundan sonra açıklamayı yapmış oluruz yarın bilim kurulu gündeminde olacak." yanıtını verdi.

Bakan Koca, 6 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından 2 doz Mrna aşısı olmuş vatandaşların 3'üncü doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler bulunarak şunları söylemişti:

"Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3'üncü doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur."

Editör: TE Bilişim