İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 1915 olaylarının 106’ıncı yıldönümüyle ilgili açıklamasında ‘soykırım’ sözcüğünü kullanan ABD Başkanı Joe Biden ile bebek katili PKK’nın siyasi uzantısı ve sözcüsü HDP’ye tepki gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden’i kınadığını belirten Eryılmaz, cephe gerisinde devletimizin aleyhine iş tutmuş Ermenililer ile ilgili alınan tehcir kararının, Joe Biden tarafından soykırım olarak ifade edilmesinin Türkiye’nin egemenliğine saygısızlık olarak nitelendirdi. 

Eryılmaz, şöyle devam etti: “Bizi soykırım yaptı diyerek suçlayan ABD Başkanı Joe Biden, kendi devletinin kanlı tarihine bir baksın. Amerikalıların en az 70 milyon Kızılderili’yi öldürdükleri gibi, 35 milyon insanı vatanlarından kopararak köle olarak kullandıkları tüm dünya tarafından bilinmektedir. ABD, Japonya’ya attığı atom bombaları ile 350 bin kişinin, Dresten kentinde ise 200 bin Alman göçmenin ölümüne neden oldu. Kuzey Kore’de 4 milyon insanı öldürmüş, Küba’da 60 bin kişi, Kamboçya ve Laos’ta 1 milyon kişiyi katletmiştir. Vietnam’da 3 milyon, Irak’ta 1 milyon, Suriye’de ise yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Soykırımla var olduklarını unutan ABD Başkanı Joe Biden, üzerindeki çamuru bize bulaştırmaya çalışıyor. Joe Biden’in iç pazarlık kokan bu kararını şiddetle kınıyoruz.”
Eryılmaz, Joe Biden ile yapılan telefon görüşmesi gerçeğinin Türk halkından saklandığını ileri sürdü. Eryılmaz, “AKP ve MHP iktidarı Türkiye’nin siyasi çıkarlarını, ‘dostum’ dedikleri Joe Biden’e tercih etti. Aksi takdirde iktidar, ülkemize karşı açık bir şekilde nefret suçu işleyen ve açık bir şekilde bazı örgütlerin tetikçiliğini yapan Joe Biden ile ilişkisini askıya almalıdır. Öte yandan Joe Biden açıklamalarına çanak tutan bebek katilleri PKK’nın siyasi uzantısı ve sözcüsü HDP’nin Türk tarihine dil uzatacak ne haddi ne de yüzü vardır. PKK’nın yanı sıra Ermeni terör örgütü ASALA’nın sözcülüğüne soyunan HDP kapatılmalı, vekilleri ise Gazi Meclis’ten atılmalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim