Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün salgın nedeniyle iş yerlerine tanınan kısa çalışma ödeneği hakkında sürenin Mart ayı sonunda dolacağını ifade etmişti. Kısa çalışma ödeneği ödemelerinde süre bugün doluyor. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Her fırsatta ekranlara çıkıp salgın döneminde vatandaşlara sunduğu faizli kredileri lütufmuş gibi yansıtan hükümet yetkilileri, şimdi de kısa çalışma ödeneğinden vazgeçiyor. Tüm konfederasyonlarının, işverenlerin ve birçok işçinin ‘kısa çalışma ödeneği uzatılsın’ talebi, AK Parti tarafından yine görmezden geliniyor. İşçi de, işveren de gece başını yastığa koyduğunda, sabah ne durumda uyanacağını ve işe gidip gitmeyeceğini bilmeden 1 yılı aşkın süredir hayatta kalmaya çalışıyor” dedi.

Başkan Akan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “1 yılı aşkın süredir zaten esnafımıza ve sanayicilerimize verilmeyen yeterli destek bir yana, verdikleri küçücük bir desteği de şimdi iptal ediyorlar. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmaması durumunda durumu bir nebze olsun daha iyi olan işverenler çalışanlarını normal sisteme döndürecekler, durumu kötü olan işveren ise çalışanları işten çıkaracak. Hiç kimsenin inanmadığı TUİK verilerine göre bile yüzde 12,9 olan işsizlik oranı, kısa çalışma ödeneğinin kesilmesiyle birlikte hızla artacak. Hükümeti bu yanlıştan dönmeye ve bir an önce kısa çalışma ödeneğinin süresini uzatmaya davet ediyoruz”

Editör: TE Bilişim