Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2022 yılının ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda İYİ Parti grubu, Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının haklarının korunması için sosyal denge tazminatına ilişkin önerge verdi.

İYİ Parti Grubu'nun verdiği önergede, "Ekonomik kriz içerisinde bulunan belediye çalışanlarımızın bir nebze rahatlaması için daha önce verilen ancak 4 yıldır ödemesi durdurulan sosyal denge tazminatı ödemesinin yeniden Büyükşehir Belediyemizde çalışan memur ve sözleşmeli personelimizin tamamına Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 6 Ocak 2022 tarihli genelgesi ile yayınlanan Sosyal Denge Tazminatı ödemesi yapılmasını ve bu ödemenin tavan miktar üzerinden belirlenmesi İYİ Parti grubu olarak öneriyoruz. Önergemizin meclis gündemine alınmasını ve kabulünü arz ederiz" denildi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, İYİ Partili meclis üyelerinin verdikleri önergeye ilişkin açıklama yaptı. Başkan Eryılmaz, "İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Adana, Aydın, Bursa, Muğla, Denizli, Kocaeli, Trabzon, Van, Gaziantep, Balıkesir, Diyarbakır gibi ve daha birçok Büyükşehir Belediyesi'nde personeli rahatlatmak ve emeğinin karşılıksız kalmaması için sosyal denge ödemesi yapılırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına 4 yıldır ödeme yapmıyor. Bu kabul edilemez duruma karşı İYİ Parti olarak Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza sosyal denge ödemelerinin yapılması için Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önerge verdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki şeffaf ve kamuoyuna hesap verilebilir bir şekilde yönetilmiyor. Bu anlayış, personelinden vatandaşına kadar, hizmet etmesi gereken herkesi mağdur ediyor. Biz İYİ Parti grubu olarak sosyal denge ödemesinin de, vatandaşın KİOKS ve kartlı sayaç çilesinin de, aylarca bitmeyen yol yapım çalışmalarının da, esnaf kan ağlarken bir darbe daha vurmak için alınan kararların da takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim