Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AK Parti'nin 20 yıldır seçimlerden birinci çıkmasının sırrı buradadır. Geriye dönük bir muhasebe ile bu fotoğrafı daha iyi görebiliriz. İlk seçimde 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' sloganını kullandık. Milletimiz hamdolsun sesimize kulak verdi ve bizi iktidara getirdi. 1.5 yıl sonra 28 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde 'Ak eller AK iller' sloganı ile belediyelerin büyük kısmını kazanarak aynı hamleyi yerele de yaydık. Vesayetin önümüze çıkardığı engelleri aşmak için kararlı ve sabırlı bir mücadele yürüttük. Gece yarısı bildirilerinden, Meclis kürsülerinden yapılan tehditlere kadar nice engellerle boğuştuk. Çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 2007 Milletvekili seçimlerini hatırlayın, 'Durmak Yok Yola Devam' diyerek yüzde 47 oy oranı ile kazandık. 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde 'İşimiz hizmet gücümüz millet' diyerek belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik. Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 58'lik bir destek ile milletimiz tarafından kabul edildi.

DEMOKRASİMİZİ YIKMA GİRİŞİMLERİ

2013 Mayıs'ın hemen ardından başlayan ve bugüne kadar kesintisiz süren bir dizi hadiseye şahit olduk. Gezi olayları ve darbe girişimleri ile demokrasimizi yıkma girişimlere karşı milletimizle birlikte ikinci bir milli mücadele yürüttük. AK Parti başarısıyla dünya demokrasisinde bu kadar yüksek oy oranını ve istikrarını sürdüren ülkelerin başında geliyor. 2023 yılında bu rekoru çok daha ileri taşıyacağız.

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK

Hala 'erken seçim erken seçim.' Olmayacak erken seçim, Haziran 2023... Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti onlar, tarih oldu. 15 ayda 20 ayda bir seçim yapmak bunlar ilkel kabilelerin işidir. Biz modern bir yapının ilkelerini oraya koyan bir partiyiz, Cumhur İttifakıyız. Türkiye ve bizim için her seçim önemli ve hayatidir. Dünya ve ülkemizin içinden geçtiği süreç 2023 seçimlerini çok daha kritik hale getirdi. Eser ve hizmet altyapısı üzerinde ülkemizi inşallah yeni bir safhaya çıkarmış olacağız.

AYDINLIK BİR SÜRECE ADIM ATACAĞIZ

Salgının tetiklediği küresel siyasi ve ekonomik sistemdeki değişikliği, bölgemiz, İslam dünyası, mazlumlar ve mağdurlar üzerinde ne gibi etkiler göstereceğini yakın zamandaki kararlar belirleyecektir. Yakın zamandaki olayların her birinin temelinde tuzaklar, oyunlar vardır. Türkiye duruşunu sürdürmekte ısrar ettikçe kurulan tuzakların çapı da artıyor. Verdiğimiz bu mücadelenin fedakarlığını yapmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başarı ile tamamladığımızda, kendimiz ve evlatlarımız için daha aydınlık bir sürece adım atmış olacağız. Şimdi var gücümüzle mücadelemizi vereceğiz, engelleri aşacağız, tuzakları bozacağız, ve inşallah hedefe de ulaşacağız.

MİLLİYET

Editör: TE Bilişim