Seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerde haraketli günler yaşanıyor. Başkan adaylarının belirlenmesinin ardından gözler meclis üye listelerine çevrildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Faruk Türkoğlu geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa etmişti. Ak Parti’ye katıldığı iddia edilen Türkoğlu’yla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. 
Siyasi kulislerde konuşulan bu iddiaya göre Faruk Türkoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi’nin belediye meclis listesinde yer alacak. 
Öte yandan Yunusemre Belediye meclisinde birçok kişinin yeni dönemde yer almayacağı da iddialar arasında. 
Partinin tanınan isimlerinden eski İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkan yardımcısı Ramis Şiyak, meclis üyeleri İsmail Kadıoğlu, Necip Denktaş ve birçok isme listede yer verilmeyeceği belirtiliyor.   
Gürkan Koyuncu, Arif Alkan, Şule Uygur gibi isimlerin ise listede yer alacağı gelen bilgiler arasında. 
Meclis üye listesinin 19 Şubat Salı günü İl Seçim Kurulu’na teslim edilmesi gerekiyor. 
TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?  
19 Şubat Salı: Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00'ye kadar başvuruları için son günü.
21 Şubat Perşembe: Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için son gün.
22 Şubat Cuma: Saat 08.00'de geçici aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adayları ise il seçim kurulları tarafından mahallinde ilan edilecek ve itiraz süresi başlayacak.
28 Şubat Perşembe: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.
1 Mart Cuma: Seçim kurullarınca yapılan inceleme veya itiraz üzerine kesin olarak verilen kararlar sonucunda ya da istifa nedeniyle siyasi partilerin aday listelerinde eksiklik meydana gelmesi halinde, bu durum ilçe veya il seçim kurullarınca siyasi partilere bildirilecek.

Editör: TE Bilişim