CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bugünlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kitlendiğini belirterek, bu seçimlerin ülke için çok önem teşkil ettiğini vurguladı. CHP’li Balaban, Manisa teşkilatı olarak İstanbul seçimleri için gece-gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Türkiye şuanda 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerine kitlendi. 23 Haziran’da YSK eliyle gasp edilen halk idaresi yeniden halkın oyuna sunuluyor. Biz kimseyi ötekileştirmeden AK Partili, MHP’li ve diğer partilerdeki tüm seçmenlere hitap ederek sayın Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin değil 16 milyonun adayı olduğunu söylüyoruz. Bu her yerde söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. İstanbul halkının da sandıkta demokratik bir şekilde gereğini yapacağına inanıyoruz. Çalışmalarımızda tüm hızıyla sürüyor. CHP Manisa İl Başkanı olarak önümüzdeki hafta 4 gün boyunca İstanbul’da olacağım ve çalışmalarımızı orada sürdüreceğim. Nokta ziyaretleri gerçekleştireceğim. CHP Manisa İl Teşkilatı olarak İstanbul Komisyonu kurduk. Bu komisyon çerçevesinde gerekli çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz’’diye konuştu. 
“TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR’’
CHP Manisa İl başkanlığı bünyesinde oluşturulan İstanbul Komisyonu’nun Başkanı Ali Kuyumcu yaptığı açıklamada, komisyonun gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin 23 Haziran’da kritik bir dönüm noktasında olacağının altını çizen Komisyon Başkanı Kuyumcu, “Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. Tüm demokratik ülkelerde seçimler alışılmış düzenler içinde yapılır. Kazanan insan bir oyla bile kazansa demokratik hakkı ona verilir. Sonrada kazananın eli kaldırılır. Ne yazık ki uzun yıllardır ülkemizde farklı bir tarihsel süreç işlemektedir. AK Parti seçim düzeninin değil adaleti, eğitimi ve sağlığı bozduğu gibi insan hak ve hukuk ihlallerine de devam etmektedir. İstanbul konusunda inatlaştılar. Çünkü İstanbul onların nemalanlarının başkenti konumundaydı. Çeşitli oyunlar ve YSK’nın da desteğiyle demokratik olarak kazanılmış olan bir İstanbul seçimini, halkın iradesini ve demokratik hakkını yok sayarak yenileme noktasına getirdiler’’ diye konuştu. 
Açıklamasında CHP İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan İstanbul komisyonunu çalışmaları hakkında kısa bilgi veren Kuyumcu, “İstanbul seçimi normal bir seçim değil. Bu seçim Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir yapının seçimidir. Bizlerde Manisalı olarak CHP İl Başkanlığımızın destekleriyle yaklaşık 20 kişilik İstanbul Komisyonu’nu oluşturduk. Bir görev dağılımı yaptık kendi aramızda. Komisyon çerçevesinde Manisa’dan İstanbul’a bir sevgi köprüsü oluşturmak anlamında ‘Her Şey Güzel Olacak’ yazılı pankartlar bastırarak ilçelerimize dağıttık. Afişler bastırarak ilimizin ve ilçelerimizin çeşitli noktalarına gençlik kollarımızın destekleriyle yapıştırmaya başladık. Sosyal medya üzerinden bir sayfa oluşturarak, hem partililerimize hem de İstanbul’da oyunu kullanacak olan Manisalı vatandaşlarımıza ulaşmaya başladık. Şuanda itibariyle sosyal ağ üzerinden oluşturduğumuz sayfanın 25 bin beğenisi oldu. Komisyon olarak kentimizindeki çeşitli platformları ziyaret ederek İstanbul seçiminin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Seçim gününe kadar ziyaretlerimiz devam edecek. Bu işe inanarak girdik ve başaracağımıza inanıyorum’’ dedi. 
HEDEF 400 SEÇMENİ İSTANBUL’A GÖTÜRMEK
CHP Manisa İl Başkanlığı İstanbul komisyonu Başkanı Kuyumcu açıklamasında son olarak, komisyonun hedefinin ikametgahı İstanbul’da olan ve çeşitli nedenlerden dolayı Manisa’da bulunan yaklaşık 400 seçmeni 23 Haziran Pazar günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine götürmek olduğunu ifade etti. Kuyumcu, “Aralarında öğrenci ve çalışmak için Manisa’ya gelen vatandaşımızın da bulunduğu, ancak 23 Haziran’daki seçimlerde İstanbul’da oy kullanma hakkı bulunan yaklaşık 400 seçmenimizi imkanlarımız çerçevesinde seçimlere götüreceğiz. Şuanda yaklaşık 250’e yakın seçmenimiz bize bu konuda partimize başvurdu. Başvuralar halen devam ediyor. Otobüslerle bu seçmenlerimizi İstanbul’a götüreceğiz’’ dedi. 
CHP Manisa İl Başkanı Balaban ise, İstanbul seçimlerine götürecek olan seçmenlerinin maliyetinin parti içerisinde dayanışma içerisinde sağladıklarını ve Manisa’daki CHP’li ilçe belediye başkanlarının da şahsi katkıda bulunduğunu ifade etti. 
Basın toplantısında ayrıca CHP Manisa İl Başkanlığı İstanbul komisyonu üyesi Zühre Karabulut ve komisyonun Bilişim Sorumlusu Tümer Duygulu İstanbul seçimleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında kısa kısa bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim