Haber:Cemil Seval - Banu Sönmez
Dinçer Mahallesi'nde çalgıcılık yapan Ziya Dizim(37) saat 18.15 sıralarında Doğukan Oto Kirlamaya geldi. Ziya Dizim daha sonra aniden Doğukan Oto Kiralama'nın sahibi Ziya Dizim'in oto kiralama sahibi Fahrettin Aslan(44) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile Aslan, beylik tabancasını kasasından çıkararak Ziya Dizim'e 3 el ateş etti. Göğsüne iki merminin isabet etmesiyle Ziya Dizim yere yığılarak kanlar içinde kaldı. Çevre esnafının durumu 155'e ihbar etmesini ardından olay yerine geldi. Bir yere kaçmayan ve olay yerinde bekleyen Aslan'ı polis önce başka bir işyerine götürdü. Polis Aslan'ı belli bir müddet başka bir işyerinde beklettikten sonra ekip arabasına bindirerek karakola götürdü. 


Olay yerine gelen Acil 112 ekipleri ise ilk etapta kalbi duran Ziya Dizim'e 15 dakika boyunca kalp masajı yaptırdıktan sonra kalbinin tekrar geri atmasını sağladı. Ambulans ile Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dizim'in tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. 

Polis tarafından gözaltına alınan oto kiralamanın sahibi Fahrettin Aslan ise ilk ifadesinde ise Dizim ile aralarında alacak verecek meselesi olduğu ve bu nedenle tartıştığı, ağır hakaretlere dayanamayıp silahına sarıldığı söylediği öğrenildi. 
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise olay yerine gelen incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim