Manisa’nın en büyük kültür etkinliği olarak adlandırılan Manisa Kitap Fuarı, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve ilgili kurumların desteğiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde açıldı. 
Fuara gelmek isteyen okullar için SNS Fuarcılık kendi imkanlarıyla servis kiraladı. Ancak 1100’ü aşkın okulun bulunduğu Manisa’da taleplere yetişmek mümkün değil. Milli Eğitim Müdürlüğü tüm belediyelere yazı göndererek öğrencilerin fuara götürülmesi ve kitaplarla tanıştırılması amacıyla yazı yazdı.
Eğitime verdiği önem kamuoyu tarafından bilinenen Başkan Cengiz Ergün'ün talimatıyla hemen harekete geçildi. İlk gün Manisa Büyükşehir Belediyesi, okulların taleplerine karşılık verdi. Büyükşehir Belediyesi Külür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan önderliğinde çocuklar okullardan fuara taşındı.  Büyükşehir Belediyesine bağlı servis araçları gün boyunca durmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu çağrısına duyarsız kalmaması öğrenciler ve velilerin takdirini topladı. 
Şehzadeler ve Yunusemre ilçe belediyeleri ile diğer ilçe belediyelerinin da hafta içi özellikle imkanları kısıtlı olan okullardaki öğrencilerin kitaplarla buluşturulması için gelen taleplere olumlu yanıt vermesi bekleniyor.      


  

Nihal Candan tahliye edildi Nihal Candan tahliye edildi

 
 

Editör: TE Bilişim