Tüm ülkelerden gelen öğrenciler birlikte Mart ayının gelişini kutlamak için sergi salonunda kolye, bileklik ve yüzük yaptılar. Her ülke önceden hazırlamış oldukları ülkelerinin gelenek ve göreneklerini tanıtan sunumlar yaptılar. Okul öğrencileri ata oyunu mangala oyununu tanıttı. Ayrıca konaklama- seyahat ve yiyecek içecek bölümleri sunumla tanıtıldı. Her ülke hazırlamış oldukları derslerde kullanılabilecek oyunların sunumları yaptı. Mobil cihazlarla Buzau şehrinde Hazine avı oyunu oynandı. Kahoot oyunu oynandı. Bir hafta boyunca projeyle ilgili her ülkeden karma öğrencilerle çok fazla etkinlik yapıldı. Bu sayede öğrenciler grup atmosferinde aralarındaki sosyal ve kültürel engelleri yıkarak birbirlerini tanıdılar. 

Kültürel gezi olarak Drakula Şatosu gezildi. Ayrıca Romanya’nın önemli Kentlerinden biri olan Braşov kenti gezildi. Buzau’da yer alan Çamur Volkanları’na ziyaret edildi. Veda gecesinde Romanya kültürel dans gösterisi yapıldı. Ayrıca öğrenciler Romanya’nın başkenti Bükreş’i de ziyaret etme şansına sahip oldular. Bükreş’teki Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Bükreş’in Önemli yapıtlarından parlemento binası ziyaret edildi. Bunun dışında Bükreş Eski Çarşı (Old Town) gezildi. 

 Manisa’ya özgü Mesir Macunu öğrencilere ve öğretmenlere hediye edildi bu sayede ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı yapıldı.       
 

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz; “ Projemizin konusu oyunlarımızı eğitimle birleştirirsek öğrenme daha kalıcı olur, dedi. Öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa uçağa bindiler ve ilk defa yurtdışına 5 ülkenin katılıyla gerçekleşecek olan çalışmalara katıldılar. Burada öğrenciler dolu dolu çok güzel çalışmalar yaptılar.  5 ülke öğrencileri birbiriyle takım çalışması yaparak hem İngilizcelerini hem de özgüvenlerini geliştirdiler. Ayrıca vizyonları gelişti. Romanya’nın önemli kentlerini gezerek ufuklarını geliştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerimiz ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek yurda döndü” dedi.

ALES sınav sonuçları açıklandı ALES sınav sonuçları açıklandı