Turgutlu’da esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinleyen MHP’li AKÇAY daha sonra Turgutlu Şoförler Odası ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. MHP’li AKÇAY’ı Turgutlu Şoförler Odası binası önünde çiçekle karşılayan Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yören her zaman yanlarında olan MHP’li AKÇAY’ı şimdi de odalarında misafir etmekten onur ve şeref duyduklarını ifade etti.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden MHP’li AKÇAY yönetim kurulu üyeleriyle sohbet ettikten sonra Turgutlu Sanayi ve Ticaret Odasının ekim ayı meclis toplantısına katılarak meclis üyelerine hitap etti. Ziyaret sonrası Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren MHP’li AKÇAY’a teşekkürlerini ileten Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın ‘ Manisa’ya hizmetlerini çok yakından tanıdığımız TBMM ve Manisa’daki çalışmalarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Sayın Vekilimizi burada misafir etmekten onur ve şeref duyduk.’dedi.

Aşure ve Kerbela, zalime karşı şavaşanların ortak değeridir.

Aşure ve Kerbela’nın bütün insanlığın, zalime karış savaşan kahramanların ortak değeri olduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Muharrem ayı, hüzün ve matem ayıdır. Muharrem ayı özgürlük aşıklarının, hak ve adalete tutkun olanların, zulme baş eğmeyenlerin meşalesidir.Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (s.a.a) vefatından 50 yıl sonra O’nun ümmetine “paha biçilmez değer” olarak emanet ettiği Ehl-i Beyti’ne Muharrem ayında öyle zulümler yapılmıştır ki, beşikte süt emen bebekler dahi oklanarak şehit edilmiştir. Aşura Günü zalimin zulmüne karşı direnen Hz. Muhammed’in (s.a.s) torunu Hz. Hüseyin ve 72 yiğidin Kerbela’da şehit edildiği gündür. İşte bunun için Aşure günü matem günüdür. Aşure ve Kerbela bütün insanlığın, zalime karşı şavaşanların ortak değeridir. Kerbela’daki bu zulümden bütün insanlığın ders alması gerekirken bu gün aynı inancı paylaşan insanlar Allah’ü Ekber diyerek birbirlerine roket fırlatmakta, ateş etmektedir. Anlaşılan İslam Alemi Kerbela’dan ders çıkaramamıştır. Dünün Yezid’lerinin bu gün sadece isimleri değişmiştir. Dün Hz. Muhammed’in (s.a.s) Ehl-i Beyt’ini ve torunlarını katledenler bu gün Büyük Ortadoğu Projesi veya Arap Baharı adı altında Müslümanlara, İslam alemine ve insanlığa karşı yine zulüm yapmakta, Türkiye’deki taşeronları da bu zulme ortak olmaktadır. “ dedi.

Fındığa 1 milyar lira kaynak aktaran AKP üzüme neden 100 milyon lira destek vermiyor?

MHP Turgutlu ilçe Başkanı Yunus Ogan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Turgutlu esnafını ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, Köylü Kahvehanesine gelerek alışveriş için Turgutlu’ya gelen çiftçilerle sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. MHP’li AKÇAY’a sorunlarını ileten çiftçiler “ başta üzüm olmak üzere ürünlerinin para etmediğini, gübre ve mazotu borç para ile aldıklarını, elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve özelleştirmelerden sonra elektrik faturalarının hasat dönemine göre ayarlanmadığını bu nedenle de elektrik borçlarını ödeyemediklerini ve saatlerinin söküldüğünü” söylediler. Üzüm ve tarımsal girdilerle ilgili çalışmaları hakkında çiftçilere bilgi veren MHP’li AKÇAY , “ Her hasat dönemi öncesi üzüm rekoltesi yüksek açıklanarak üzüm fiyatları düşürülmektedir. TARİŞ kaynak yetersizliği nedeniyle üzüm alımı yapamaması fiyatların düşmesine neden olmaktadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından TARİŞ’e üzüm alımı yapması için 100 milyon liralık kaynak aktarılmasına yönelik kanun teklifi verdim. 2009 yılında fındık alımı için TMO’ya 1 milyar lira kaynak aktaran AKP umarım üzümcüye de 100 milyon liralık kaynak aktarılmasına yönelik bu teklifimizi kabul eder. Ayrıca tarımsal üretimde kullanılan mazot, gübre, ilaç, elektrik, tohum, fide gibi tarımsal girdilerden KDV ve ÖTV alınmamasına yönelik kanun teklifi verdim. Ayrıca tarımsal sulama elektrik faturalarının ürün hasat dönemine göre tahsil edilmesine yönelik önerge verdim. Ancak bu kanun tekliflerimiz ve önergelerimiz AKP tarafından bu güne kadar değerlendirilmemiştir.” dedi.

Medyanın özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilmez.

MHP Turgutlu ilçe Başkanı Yunus Ogan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Turgutlu’daki Yankı, Manşet gazeteleriyle Turgutlu TV’yi ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ AKP hükümeti her geçen gün despotizme doğru hızla yol almaktadır. Vatandaşa yapılan baskıların bir benzeri de medyaya karşı yapılmaktadır. AKP Hükümeti her geçen gün medyaya baskısını artırmakta, aleyhte yazan muhabir ve yazarların görevlerine son verdirilmektedir. Bunun sonucunda da gazeteciler sansürün en kötüsü olan oto sansürü uygulamaktadır. AKP’nin aleyhine olan haberlere yayın yasağı getirilmektedir. Artık ülkemizde başta Suriye ve Irak olmak üzere çevremizdeki ülkelerde olanları AB ve ABD basını ile Peşmerge sözcülerinden öğrenir duruma geldik. Medyanın özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değildir.” dedi.

“AKÇAY her zaman şoför esnafının yanında olmuştur,”

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlu MHP ilçe Başkanı Yunus Ogan ve yönetim kurulu üyeleriyle Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yören’i ziyaret etti. MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’ı Şoförler Odası Binası önünde çiçekle karşılayan Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yören ‘ her zaman yanımızda olan TBMM ve Manisa’daki çalışmalarıyla gurur duyduğumuz Sayın vekilimiz Erkan AKÇAY’ı odamızda misafir etmekten onur ve şeref duyuyoruz.’ dedi. Oda Başkanı Gökhan Yören Turgutlu Şoförler Odasının çalışmaları ve şoför esnafının sorunlarıyla ilgili MHP’li AKÇAY’a bilgi verdi. Şoför esnafının sorunlarıyla ilgili notunu alan MHP’li AKÇAY’da Kamyoncu esnafının sorunlarıyla ilgili verdiği Meclis Araştırma Komisyonu Önergesi ve şoför esnafıyla ilgili yaptığı diğer çalışmalar konusunda Gökhan Yören’e bilgi verdi.

“ Çalışmalarını takdirle karşıladığımız AKÇAY’ı misafir etmekten onur duyuyoruz.”

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden MHP’li AKÇAY, Ticaret Odası Başkanı Faruk Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Yavuz Semizler ile bir süre sohbet ettikten sonra Turgutlu Ticaret Odasının Ekim Ayı Meclis toplantısına katılarak meclis üyelerine hitap etti. MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’ın Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın ‘ Türk ekonomisinin ve Manisa’nın sorunlarıyla ilgili TBMM’deki çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ve bu çalışmalarından gurur duyduğumuz MHP Manisa Milletvekilimiz Erkan AKÇAY’ı Ticaret ve Sanayi Odasında misafir etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası adından anlaşıldığı gibi ticaret ve sanayiyle ilgili bir kuruluş da olsa bizlerin ikinci gelir kaynağı tarım, büyük çoğunlukla da üzümdür. Çiftçi zor durumdadır. Bizler topraklarımızın değerin alamıyoruz. Üzümdeki fiyat düşüklüğünü hepimiz biliyoruz. TARİŞ kaynak yetersizliği nedeniyle üzüm alamıyor. Bu da üzüm fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Sayın vekilimizin üzümde fiyat istikrarını sağlamak için TARİŞ’e Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 100 milyon lira kaynak aktarılmasına yönelik kanun teklifini de memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Çiftçilerimiz için en önemli sorunlardan biri de tarımsal girdilerdeki ÖTV ve KDV yükü ile tarımsal destek yetersizliğidir. Gübre, mazot, ilaç, tarımsal sulama elektrik faturası ve tarımsal sulama suyu ücretleri ile fide, tohum gibi tarımsal girdilerden ÖTV ve KDV alınmasına yönelik kanun teklifleri verdiğinizi biliyoruz. Ayrıca çiftçilerimize verilen destekler son derece yetersizdir. Örneğin 2014 yılında çiftçilere 9 milyar 700 milyon lira tarımsal destek parası ayrıldı. Oysa sadece geçen yıl çiftçinin tarımsal girdiler için ödediği miktar 14 milyar liradır.” dedi.

Asıl Paralel Yapı KCK’dır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında meclis üyelerine seslenen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “Türkiye’de rant ekonomisi hakimdir. Türk ekonomisinin en önemli sorunu üretimsizliktir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2011 Seçim Beyannamemizde bunu açıkça dile getirdik. Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceğimizi bildirdik. Hükümet ise bizden üç yıl sonra daha yeni yeni bunu ifade etmeye başladı. Ekonomi bu gün kötü ise yarın düzelebilir. Bu gün bir dilim ekmeğimiz var ise bunu bölüşebiliriz. Ancak bir ülkede güvenlik ve adalet bozulmuş ise o ülkenin ayakta durması imkansızdır. AKP Hükümeti çözüm süreci adını verdiği ihanet projesi kapsamında PKK ile pazarlık

masasına oturmuştur. Dün cemaate ne istediler de vermedik diyen AKP bu gün PKK ve İmralı Canisi bir isterse iki veriyor. Nedir bu çözüm süreci dediğimizde üç-beş AKP’li ile İmralı Canisi ve PKK’lı yöneticilerin dışında AKP’li yöneticiler de bilmiyor. Çözüm sürecinin şartı PKK’nın silah bırakması ve sınır dışına çıkması değil miydi? PKK silah mı bıraktı? Sınır dışına mı çıktı? Hangisini yaptı? Hiçbirini yapmadı. Peki AKP ne yaptı? İmralı Canisiyle yetkilerini paylaştı. Güneydoğu Anadolu’da askeri ve polisi karakola çekti. Sokakları PKK’ya teslim etti. Sokakta asayişi PKK sağlıyor, kimlik kontrolünü PKK yapıyor. Yani Güneydoğu Anadolu’da fiilen devlet yok. Güneydoğu Anadolu PKK’ya teslim edildi. Kobani eylemleriyle PKK artık Artık Manisa’da Turgutlu’da Türk Bayrakları yakılıyor, Atatürk büstleri parçalanıyor. Ama nedense AKP hala susuyor. Her gün Paralel Devlet safsatası ile yatıp kalkan AKP’lilere sesleniyorum: Bu ülkede paralel devlet varsa o da PKK’dır, KCK’dır, İmralı Canisidir ve onun siyasi uzantılarıdır. Maalesef seçim zamanı bize oy vermeyenler sokakta bizden güvenlik bekliyorlar. Bu devletin ordusu, polisi, askeri var. Oyunuzu bize verin, bizi iktidara getirin ülkede güvenliği, adaleti ve refahı sağlayalım. Ayrıca buradan Türkiye Cumhuriyetinin temelleriyle oynaya kalkışan AKP’yi de uyarmak istiyorum. Türk Milleti sizi iktidar yaptı. Ancak bu ülkenin tapusunu size vermedi. 1923 yılından beri 62 hükümet geçti. Ancak tek devlet var. O da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Hükümete bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. 2015 sözde Ermeni soykırımının 100 üncü yılıdır. Ermeni lobisinin 2015 yılında uluslararası arenada ciddi çalışmalar yapacağı bilinmektedir. Bizim tüm uyarılarımıza rağmen AKP ne yapıyor dersiniz. Ethem Mahçupyan gibi Ermeni lobisine hizmet eden Türk Milletini Ermeni soykırımıyla suçlayanları baş danışman yapıyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim