MHP Manisa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:
Atalarımız, büyük lokma ye, büyük laf söyleme derler. Bu,siyasette de çok geçerli bir sözdür. Yerel Seçim sonuçlarıyla, Manisa'nın anahtarını alacağız diyen, Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın,
anahtarın Ak Parti tarafından alınacağına adeta kesin gözüyle bakışı, siyasi hırsın bir göstergesidir.

Bize göre ise; siyasi hırs çok tehlikelidir. Çünkü siyasi hırsın derecesi ayarlanmadığı taktir de, gaflete,yanılgı ve yenilgiye de sürükleyebilir. Bunun bilincin de olan MHP'nin, siyasetten önce,davaya öncelik veren, çok özel bir çizgisi söz konusudur. Bu düşünce ile, MHP yi temsilen bizler, öncelikle Sayın Liderimiz ve Genel Merkezimiz in taktir ettiği,adaylarımızın ardın da, özveriyle çalışmalarımızı sürdürdükten sonra,eğer Cenab-ı Allah izin verirse,uygun yeterlilikte ki arkadaşlarımızın, gerekli makamlara gelişleriyle Manisa'nın anahtarın dan evvel, Saygıdeğer Hemşehrilerimizin teveccüh ve hayır dualarına talip olmaktayız.

Bizim için ilk öncelik, tarafsız ve ilkeli hizmet prensibidir. Gerçek seçim kazanımı, hangi parti den olursa olsun, yada kim olursa olsun, milletimizin hür iradesi ile,vatandaşlarımızın derdini, sıkıntısını iyi bilen, memleketimiz için canını dişine takarak,dürüstçe, halk için haklının yanın da,ülke menfaati doğrultusun da, her daim gereğini yapan,donanımlı idarecilerin, vatan, millet ve bayrak uğrunda,hiç durmadan çalışarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği hedefte ilerlemesidir. 

Yine son demecin de, Manisa Ak Parti İl Başkanı Sayın Berk Mersinli'nin, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımıza hitaben içimize sindiremiyoruz sözü de, dikkatlerimizden kaçmamıştır. Lâkin,Büyükşehir Belediye Başkanımız için söylenen bu cümle, boş ve bir o kadar da manasız dır.

Çünkü; Saygıdeğer Manisalılar,yıllar dan beri hizmetin en güzelini kendilerine sunan, hatta başarılı ve sevilen başkanlar listelerinin istatistik sıralamaların da, üst sıralar da ismini görmeye alıştığımız,
Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Beyefendiyi yüreklerine sindirmiş, adeta, kendi ailelerin den bir fert gibi,sevgi, şefkat ve saygı dolu halini bağırlarına basmıştır.
 
Sizler Ak Parti olarak elbette ki, Cengiz Ergün'ün güçlü Belediyecilik vasfını sindirememiş olabilirsiniz, fakat biliniz ki, bu tarihi şehrin her köşesine, Sayın Cengiz Ergün'ün emeği ve çalışmaları, silinmeyecek bir şekil de sinmiştir.

Özellikle; Büyük Türkiye Cumhuriyetimiz'in için de bulunduğu şu önemli günler de, içte ve dışte ki hainlerle mücadele de hat safha da gayret sarfetmekteyken, Afrin Zeytin Dalı Harekatı ve Cumhur İttifakı ile, birlik ve bütünlük için de, MHP ve Ak Parti, özveriyle yol alırken, siyasilerimiz in her türlü demeç ve üsluplarına fazlasıyla dikkat etmeleri gerekmektedir. Bizim birinci meselemiz devletimizin bekâsıdır. Milletimizin huzur ve güvenidir. Fakat görüyoruz ki,bazılarının ilk meselesi ve odak noktası, daha şimdiden yerel seçimler de kazanılacak belediyeler olmuştur. Bu nasıl bir acelecilik ve anlamlandırılamayan ne melun bir telaştır.
 
Unutulmamalıdır ki; ülke yangın yeri iken, keyfiyet düşünülmez.
 
Editör: TE Bilişim