Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kurum içi iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ile düzenli şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği gereğince yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. MASKİ Acil Durum Ekiplerince düzenlenen tatbikata, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar koordinasyonu ile beraber Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Ali Tunayılmaz ve MASKİ Daire Başkanları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal da katıldı.
Yangın durumunda hızlı ve güvenli şekilde tahliye
MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen tatbikat, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Sağlık İşleri Dairesi ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları iş birliğiyle gerçekleştirildi. MASKİ Hizmet binasında canlandırılan mizansende; yangın durumunda binanın hızlı ve güvenli şekilde tahliye edilmesi ve olası yaralanmalara acil müdahale konuları ele alındı.
Önce insan sağlığı ve güvenliği
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bahadır Belek, “Her zaman yaşanma ihtimali olan bir yangın tatbikatını kurumumuzda organize ettik. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Zabıta ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlıklarımız ile bu işle görevli personeller büyük bir ciddiyet ile görevlerini yerine getirdiler. Hesapladığımız süre içerisinde binanın boşaltılması ve tedbirlerin alınması gerçekleştirildi. İnsan sağlığı ve güvenliğinin, her şeyden önce geldiğini unutmadan çalışmalarımızı bu yönde yürütmek zorundayız” dedi.

Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti Antalya'da korkunç olay! Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti


 

Editör: TE Bilişim