Manisa il genelindeki takımlarımız bildiğiniz gibi 1. Lig, 2. Lig Beyaz Grup, 3. Lig'te ve BAL liginde mücadelelerini kıyasıya sürdürüyor.
Liglerde 6-7. Haftaya gelindiğinde ise Akigo liderliği Giresun deplasmanındaki yenilgisi ile bıraktı.
Manisa FK  ise şampiyonluk yolunda en güçlü rakibi Samsun deplasmanından küçümsenmeyecek şekilde altın değerinde 1 puanla döndü ve Liderliğini sürdürüyor.
Turgutluspor ise bir hafta aradan sonra Elazığ deplasmanından getirdiği üç puanla yeniden liderlik koltuğuna yerleşti. Somaspor ise haftayı üç puanla kapatarak lider Nazilli Belediyespor ile arasındaki iki puanlık farkı açmadan hedefine doğru yol alıyor.
Manisaspor’da ise değişen bir durum görünmüyor içeride ve dışarıda sürekli maç kayıpları ile yoluna devam ediyor.
BAL Liginde ise 3. Haftasına gelindiğinde liderlik mücadelesi gerçekten tam anlamıyla ateşin çemberinin içerisinde sürüyor. Yunusemre Belediyespor ve Salihli Belediyespor’un liderlik hesapları devam ediyor.
  
AKİGO SAKIN HA ‘ÖLMÜŞ EŞŞEK KURTTAN KORMAZ” ATASÖZÜNÜ UNUTMA 

Gelin hep birlikte takımlarımızın geldiği noktaları birlikte analiz edelim ne dersiniz…
İlk rotamız tabi ki 1. Ligde mücadele eden Mehmet Altıparmak önderliğindeki Akhisarspor.
Akigolar iki haftayı deplasman serüveninde geçirdi. Fatih Karagümrük deplasmanından 3-2’lik galibiyetle döndü ikince zorlu deplasman olan Giresunspor’a 1-0 yenildi ve liderliği Karadeniz de bıraktı.Bu hafta ise haftanın ilk maçında ligin dibine demir atmış olan tıpkı Manisaspor gibi süper lig tecrübesi olan Eskişehirspor ile kendi seyircisi önünde oynayacak.
İlk bakıldığında Akigo bu maçtan kesin üç puanla ayrılır diyenler olacaktır. Ben ise bu maç için kaba tabiri ile ‘Ölmüş eşşek kurttan korkmaz’ ata sözünden hareketle rakibini küçümsemeden sahaya çıkması gerektiğini vurguluyorum. Bunun canlı örnekleri gördük. Yıllar öncesinde Fenerbahçe’nin kupada rakibi Pendikspor ile oynadığı kupa dışında kaldığı süreci unutmamak gerekir. Teknik Direktör Altıparmak’ın futbolcularına gerekli uyarıya yapacağından hiç endişem yok. Rakibi karşısında alacağı üç puanla yeniden liderlik koltuğunu yakalayacaktır. 

MANİSA FK ZORLU ENGELLERİ AŞARAK İLERLİYOR

Her ligin kendine özgü kuralı ve zorlukları bulunuyor. Bu sezon yeni kimliği ile lige merhaba diyen Manisa FK ligin başından buyana Liderliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta kendisi gibi şampiyonluk hesapları ile lige başlayan Yılport Samsunspor’a konuk oldu Manisa FK.
Gerçekten nefes kesen bir 90 dakika izledi her iki takımın taraftarları.
Manisa FK devreyi 2-0 kapatarak girdi soyunma odasına. Gelin görün ki oyuna ikinci yarıda giren Atabey Çiçek attığı iki golle takımı ipten aldı. Neden böyle oldu diyecek olursanız fazla özgüven beraberinde rahatlığı oyunda disiplinsizliği beraberinde getirdi. Teknik direktörünüz dünyanın en iyi hocası olsun eğer takım olarak disiplini elinizden kaçırdığınız an ortaya böylesi sonuçlar çıkar. Samsun deplasmanı bunun en büyük örneği. Şampiyonluk yolunda elde edilen 1 puan büyük bir kazanç olarak bakıyorum. Birde bu yönde bakmak gerekir. Rakibinizi yenemiyor iseniz yenilmeyeceksiniz bu felsefeden bakıldığında ayrı bir kazanç. Neymiş rakibinizi ciddiye alacaksınız ve işinize ilk gün ki gibi sarılacaksınız.
Bu hafta sizleri zorlu bir rakip bekliyor Evinde oynadığı maçtan büyük yara alarak size gelen bir 1922 Konyaspor var. Tedbir tedbir demiş büyükler gerisi gelir Takdir Allah'tan.
Rakibiniz Samsunspor’un işe kolay olmayacak oda Güneydoğu’nun köklü takımlarından Amed Sportif Faaliyetler takımı ile deplasmanda puan arayacak. Ben aklım şunu söyler, sen kazan gerisi beni bağlamaz...

KASABA TAKIMI İZLERKEN KEYİF ALMAK...

Hani derler ya bir insana ne yaparsa neyi izlerse keyf verir. İşte futbol açısından bakıldığında Kasabının takımı Turgutluspor’u izlerken büyük keyf alıyor insan. Heyecan dersen var, goller dersen oda var.Takım ruhu derseniz o da varrr. Taraftar nefesi ve desteği derseniz evet evet  o olmazsa olmaz bir takım için. Tabi ki en büyüğü şehir desteği. Bu şehir inanmış şampiyonluk yolunda. Elazığ deyip geçmeyip o şehirde futbol aşkı da bir başka güzel. Böylesi bir deplasmandan üç altın değerindeki puanla dönmek öyle böyle kolay değil. Kasaba takımını bu başarısından ve azminden dolayı yürekten kutlamak gerekir. Rakibi Kocaelispor’un kendi evinde kaybettiğini düşünürsek Turgtuluspor’un haftayı 6 puanla kapattı demek daha doğru.  Kasaba takımı Bir hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna kuruluverdi. Bu hafta sonu Payassporla oynayacağı maçtan üç puan alarak rakibiyle puan farkını açabileceğinden kuşkum yok. Haydi Kasabalılar maça…

SOMA’NIN LİDERLE HESAP ZAMANI

İlk üç haftayı lider olarak sürdüren Somaspor’dan söz ediyorum. Şu anda ligde 4. Sırada göründüğüne bakmayın siz lider Nazilli Belediyespor ile arasında sadece iki puan fark var. Kara Elmas şehrinin güçlü takımı Somaspor lider Nazilli Belediyespor’a konuk olacak. Rakiplerinin kaybedeceği puanları da hesaplarsak 12 puanlık bir maç. Somaspor’un bunu başaracağını biliyorum. Ancak rakibinin de çok güçlü olduğunu unutmamak gerekir. Burada Teknik patronların maç içerisindeki hamleleri çok önemli. Satranç’a yatkın olan hamleleriyle maçı nasıl kazanabileceğini iyi bilir. Zor bir maç kendine güven Somaspor sen yerin altını da üstünü de çok iyi bilirsin..Başarılar…. 

FUTBOL DİREKTÖRÜ BU İŞİ ÇÖZER Mİ?

Manisaspor’un ligdeki gidişatını bilmeyen yok. Gençlerle yoluna devam etmeye çalışan bir takım Tarzanlar.Bu gidişata dur demek için Başkan Bülent Baygeldi ve yönetim kurulu takımın başına bir sportif Direktör atadı. Adını bilmeyen yok ben yine yazmak isterim çünkü Manisaspor’un başarılarına imza atmış bir kardeşim. Siyah beyazlı takımın ekonomik dar boğazlara girdiğinde bir çok fedakarlıklarda  bulunmuş bir isim Hüseyin Tok. Başarılı olmasını cani yürekten diliyorum. İşi zor kendisi bu güne kadar bir çok zorlukları aşmış birisi onu da unutmamak gerekir. Ufuk Dündar’ın da Sportif direktörlük sürecini biliyorum oda o dönemde birçok ideallerle başladı. Yolda yalnız bırakıldığı için beklenen Mucize gerçekleşmedi. Bu hafta deplasmanda mücadele edecek olan Manisaspor Erkan Aslan’lı teknik patronla inşallah üç puanla dönüş yapmasını diliyorum. Çünkü -4 puan ligin dibinde oradan da gidecek bir yeri yok .. 

BAL LİGİ TAM BİR ATEŞ ÇEMBERİ 

Türkiye Bölgesel ligde üç takımımız bulunuyor. Liderlik hesapları olan Yunusemre Belediyespor,Salihli Belediyespor ve lige yeni katılan Manisa Sanayispor. Bu ligde 3. Haftayı geride bıraktık. Yunusemre Belediyespor ve Salihli Belediyespor haftayı galibiyetle karlı kapattı.Manisa Sanayispor ise deplasmandan altın değerinde bir puanla döndü.
Tabii ki buraya kadar her şey normal seyrinde gidiyor gibi görünüyor ancak bu ligde liderlik hesabı olan takımlar tam bir ateş çemberinin içerisinde.
Düşünün lider olmak isteyen 6 Takım 7’şer puanla peş peşe sıralanmış durumda. Yani ligin yarısının liderlik hesabı var. Grubun lideri Bergamspor Belediyespor. Yunusemre Belediyespor Aliağa deplasmanında, Salihli Belediyespor Ayvalıkgücü deplasmanında puan arayışında olacak. Manisa Sanayispor ise kendi evinde Sandıklıspor ile mücadele verecek.
Ben onu bunu bilmem bu gruptan lider çıkacaksa Manisa takımlardan birisi çıkmalı. Tüm takımlarımıza yürükten başarılar diliyorum.. 
Yeniden buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın.
Saygılarımla…