İzmir'de milli emlak arazi vaadiyle 25 milyon liralık vurgun! İzmir'de milli emlak arazi vaadiyle 25 milyon liralık vurgun!

Ahmet ÜNSAL/Manisa

Kültür Bakanlığınca Özel Tiyatrolara yönelik destek çerçevesinde Türkiye’ye turuna çıkan ‘Dönme Dolap’ oyunun ilk adresi Manisa oldu. Celal Bayar Üniversitesi’nce tahsisi edilen Süleyman Demirel Kültür Merkezinde iki gün boyunca sahneye konulan oyuna Manisalı tiyatro severler büyük ilgili gösterdi.Özellikle Bedensel engelli milli yüzücü Deniz Ünsal ise öğretmen annesi Nihal Ünsal ve anne annesi Nuran Güleşçi ile birlikte tiyatroya gelerek izleyici desteğinde bulundu.
Geçmişlerinde tiyatroculuk olan İş insanı Kadir-Müzeyyen Başoğlu, İnşaat Mühendisi Tevfik Özbey ve Mimar Nihal Özbey arkadaşlarının büyük destek verdiği tek perdelik ‘Dönme Dolap’ oyunu büyük ilgi görürdü. Oyunun sonunda ise oyuncular Sedef Şahin ve Haluk Bilgin dakikalarca ayakta alkışlandı.
Tiyatroya gönül veren gençler ise, zor koşullara rağmen tiyatro sanatını ayakta tutmaya çaba harcayan oyuncular Şahin ve Bilgin’e birer çiçek demeti ile teşekkürleri ilettiler.
Tiyatro severler ise Sanatçılar Sedef Şahin ve Haluk Bilgin ile birlikte günün hatırası olarak toplu fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi…
Şahin ve Bilgin, oyunlarına izlemeye gelen tiyatro severlere teşekkür etti…
Tiyatroyu lisedeki öğrencilik dönemlerinde çeşitli oyunlarda oynayan Manisalı iş insanı Kadir Başoğlu “Tiyatro hava, su kadar önemli.Tiyatro gruplarının oyunlarını sahnelemek için Manisa’yı tercih ediyor olmaları bu şehirde yaşayanlar için büyük bir şanstır.Önemli olan ayaklarına gelen bu sanat etkinliğinden haberdar olup oyunlarını izlemeye gelmeleridir.Kaldı ki Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü birimlerinde böylesi tiyatroların olduğunu gösteren afişlerin şehrin insan yoğunluğun olduğu bölgelere astırılmasını sağlaması gerekir. Böylelikle Manisalılar da şehre gelen tiyatro gruplarından haberi olmuş olur” ifadelerinde bulundu.

‘DÖNME DOLAP’IN ÖZETİ

 “Dönme Dolap”, yönetmenliğini Emre Kınay’ın üstlendiği, Duru Tiyatro’nun yüksek tempolu yeni sezon oyunu “Dönme Dolap” Mart ayında tiyatroseverlerle buluşuyor! Sedef Şahin ve Hakan Bilgin’in birlikte rol aldığı, ‘’Dönme Dolap” Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde sahnelenecek. Pierre 50’li yaşlarında bir adamdır. Barda genç ve hoş bir kadınla tanışır.Juliette… 28 yaşında bir kadındır. Pierre 50 yaşlarında evli ve bir çocuklu, evine sadık bir adamdır .Bir içki içip evine dönecekken Juliette’in sıcak ve çekici tavırlarına hayır diyemez , onu evine davet eder… Ancak evde sohbet giderek tuhaf bir hale gelir. Bu kadın kim?Neyin peşinde? Gerçekten bir fahişe mi? Yoksa gazeteci? Yoksa bambaşka bir şey mi? Pierre’in karısının arkadaşı mi ? Ya da….? Kadının her anlattığı hikayeye inanan Pierre’i inanamayacağı bir başka sürpriz bekliyordur aslında…

Editör: TE Bilişim