Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, “Öncelikle tüm Manisa çiftçimize 2021 sezonunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, bol kazançlar diliyorum. Manisa, Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biridir. Bölgemizde mısır, pamuk, domates, zeytin, üzüm, tütün, biber, salçalık biber üretimi yapılıyor. Bunun yanında ufakta olsa çilek üretimi gerçekleşiyor. Yeni sezon için domates, biber, pamuk gibi ekimler başladı” diye konuştu. 
Artan girdi maliyetlerinin her yıl çiftçiyi zorladığını ifade eden Altındağ, “Çiftçilerimiz zor bir yıla başladı. Aldığımız gübre, ilaç, tohum, damlama sistemlerine yüzde 70, yerine göre yüzde 80’lere varan zamlar söz konusu. Ürününü kaldırıp satarken inşallah devlet büyüklerimiz, bakanımız, Cumhurbaşkanımız bunları göz önünde bulundurarak fiyat açıklamalarını bunlara göre yaparlar. Bir yaz boyunca çiftçimizin yapmış olduğu emekler boşa gitmez” dedi. 
Ağustos ayında hasat edilmeye başlanan domateslerin genellikle salçalık ve kurutmalık olarak kullanıldığını dile getiren Altındağ, “Fabrikalara, İzmir’e gönderiliyor. Bunun yanında biber var. Turşuluk, acı biberler var. Önümüzdeki günlerde kirazda hasadımız başlayacak. Bu sene kirazdan umutluyuz. İnşallah iyi bir verim iyi bir fiyat alıp vatandaşın yüzü güler” dedi.

Editör: TE Bilişim