Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren yaptığı projelerle kendisinden sıkça söz ettiren Yunusemre Valide Sultan Anaokulu  Manisa’da  önemli bir projeye daha imza attı. Valide Sultan Anaokulu’nda eğitim öğretim gören öğrencilerin babalarına Anne Çocuk Eğitim Vakfı ‘nın (AÇEV)  katkılarıyla “Baba Destek Programı” eğitimi verildi. Eğitime 33 öğrenci  velisi baba katıldı. Valide Sultan Anaokulu tarafından  eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan 33 baba için sertifika töreni düzenlendi  ve babalar sertifikalarını çocuklarının ellerinden aldı. Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “Baba Destek Programı” eğitiminin önemine değindi. Bu eğitimler ile çocukların geleceğinin  inşa edildiğini aktaran Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “eğitim hepimiz için önemli. Proje kapsamında bugüne kadar 60 binden fazla babaya ulaşan AÇEV bugün Valide Sultan Anaokulumuzda 33 babayla  eğitimini  gerçekleştirdi.  Emeği geçenlere teşekkür ederim. Tüm babaların babalar gününü kutlarım” şeklinde konuştu.
Valide Sultan Anaokulu Müdürü Hanife Kural ise  eğitime önem verdiklerini söyledi. Hanife Kural “. 3-6 yaş arası çocuğu olan babalara yönelik geliştirilen Baba Buluşmaları kapsamında evlere, çocukların gelişimini destekleyecek. malzemeler (çeşitli oyunlar, kırtasiye malzemeleri gibi) çocuk kitapları, babaları çocuk gelişimi konusunda bilinçlendiren haftalık metinler ve çocuklarla birlikte gerçekleştirebilecekleri çeşitli etkinliklerden oluşan kutu gönderildi. AÇEV gönüllüsü eğitimciler Tuncay Kenci ve  Nihat Erdoğan kutu içerisindeki malzemelerden ve içeriklerden babaların etkin bir şekilde yararlanabilmelerine rehberlik etti. Kutudan yararlanıp gruba katılan babalarla yaklaşık 10 hafta boyunca uzaktan eğitim gerçekleştirildi” konuştu.
Öğrenci velisi babalar ise  eğitime katıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler ve eğitimde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim