Vali Karadeniz'in 15 Temmuz mesajı şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde, bu milletin silahları ile silahlanmış hain Fetullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.

Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan darbe girişiminde bulunan hainler, Türk milletinin asil duruşunu, cesaretini, birlik ve beraberliğini hesaplayamamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Yüce Milletimiz elinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak; namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilmiş, bu talihsiz, menfur ve kanlı girişimi engellemiştir.

Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, ya istiklal ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi de tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir.

Şan ve şerefle dolu mazimizden aldığımız güçle, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak istiklâl ve istikbâlimize her zaman sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi, 15 Temmuz gecesi Demokrasi Destanı’nı yazan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum."

Editör: TE Bilişim