Vali Karadeniz'in mesajı şöyle:

"19 Mayıs, Türk Ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençlerine armağan etmesi son derece anlamlı ve gençlere duyulan güvenin simgesidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Gençlerimiz, geleceğimizin teminatı ve umududur. Türk gençliğinin, Cumhuriyetin kazanımlarının bilincinde ve sorumluluklarının farkında olarak Ülkemizi, ekonomi, bilim, kültür ve sosyal alanlarda daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inanıyor ve onlara güveniyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı ve en büyük umudu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ve Gençlik Haftasını içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

     

Editör: TE Bilişim