Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa TV'de canlı yayına katıldı. Vali Karadeniz, Manisa'nın koronavirüsle mücadelesini anlattı.

Vali Karadeniz, "Yaz tatili boyunca önlemler gevşetildi. Böylece ekonomik hayatın biraz toparlanması amaçlandı. Zaten vaka sayıları da çok azalmıştı. Bu tekrar özellikle 22 Temmuz tarihinden itibaren ilimizde de vaka sayılarında bir artış getirdi. Her artışı ilçe ilçe vaka vaka takip ediyoruz. Sebepleri üzerinde tartışıp ona göre çözümler üretiyoruz" dedi.

Karadeniz, Manisa'da 22 Temmuz'dan sonra alınan ilk önemli kararın maske takma zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

Maskenin önemine dikkat çeken Karadeniz, "Alınan tüm önlemler bir yana, maske kullanımı bir yana. Ne kadar maske kullanımı düzgün olursa vaka sayısı da ona göre frenleniyor. Bu alınan tedbirler sonucunda tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da arttı ama bizdeki vaka sayıları Manisa'nın nüfusunun dörtte biri olan illerle aynı seviyede. Bu seviyemiz de Haziranın yaklaşık 2.5 katı yukarısında. Yüzde 250 üzerinde. Tekrar o rakamlara inmemiz lazım. Onun için tedbirleri sonuna kadar uygulamakta kararlıyız. Vatandaşlarımızın da bu konuda üzerlerine düşeni yapacağına inancım tam" ifadelerini kullandı.

Vali Karadeniz maske ceza uygulamalarıyla vatandaşların maske takma kuralına uymasını kolaylaştırdığını belirtti.

Hastane yatak sayılarının doluluk oranıyla ilgili konuşan Karadeniz, "Endişe edecek bir pozisyona hiçbir zaman gelmedik" dedi.

Düğün kaynaklı vaka artışları yaşandığını söyleyen Karadeniz, düğün kısıtlamasının ardından fayda görüldüğünü kay"Herhangi bir yerde en ufak kurallara uymak konusunda boşluk olursa aniden alevleniyor. Ufak bir ihmalkarlıkta yayılabiliyor. "

Karadeniz, filyasyon ekibi sayısının Manisa'da 200'ün üzerine çıktığını söyledi.

Vali Karadeniz ayrıca vakalar arttıkça kısıtlamaların artacağını, vakaların azaldıkça önlemlerin azalacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim