Manisa Valisi Ahmet Deniz, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Deniz, kendisinin de çektiği lale fotoğrafıyla yarışmaya katılacağını söyledi. Tarım Şehri olan Manisa’da son yıllarda dereceye giren eserlerin olmadığından yakınan Vali Deniz, dereceye girecek fotoğrafları çekmek için çağrıda bulundu. 
Vali Deniz, “Tarım ve İnsan temalı Tarım Bakanlığımızın her yıl Türkiye genelinde bir fotoğraf yarışması var. Geçenlerde Manisa’da anıt ağacının etrafında sergi açmıştık. Ama ben Manisa’dan fotoğraf göremedim. Tarım denilince Manisa akla geliyor. Niye hiç fotoğrafımız yok tarım ve insan konulu. Basın mensubu arkadaşlarımızdan ve fotoğraf sevenlerden fotoğraf bekliyoruz. Bende fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Lale fotoğrafından bir tanesini hazırlıyorum. Onu göndereceğim. Hep beraber inşallah dereceye giren fotoğrafı çekmemiz lazım” dedi. 
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise, “Manisa tarımı olarak dereceye girecek fotoğraf istiyoruz. Çok önemli para ödülleri var. Uzun yıllardır Manisa’da ödül alan, dereceye giren fotoğraf yok. Müracaatlar 30 Eylül’e kadar devam ediyor” diye konuştu. 

Yarışmaya katılım şartları, eserlerin adlandırılması, gönderilmesi, iadesi ve kullanım hakları vb. bilgilerin detayına www.tariminsan.com adresinden ulaşılabilir. Sonuçlar 4 Kasım 2019’da belli olacak. 
Yarışmanın sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.  Birincilik Ödülü: 10 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. İkincilik Ödülü: 8 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. Üçüncülük Ödülü:  6 bin TL'lik DenizBank hediye çeki verilecek. Çiftçi-Üretici Özel Ödülü: 6 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. "Su" Tema Özel Ödülü: 6 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. Öğrenci Özel Ödülü: 6 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Özel Ödülü 6 bin TL'lik DenizBank hediye çeki. DenizBank Çalışanları Özel Ödülü 4 bin TL'lik DenizBank hediye çeki verilecek.

Editör: TE Bilişim