Manisa'da yaptığı resimler ve sanatıyla 7'den 70'e herkesin takdirini toplayan Ünlü Ressam Hidayet Gültekin, yeni resmiyle adeta büyüledi.

M.Ö. 13. yüzyıla tarihlendirilen, Spil Dağı'ndan Manisa'ya bakan Kybele Kaya Kabartması, ünlü ressamın elleriyle resme döküldü. 3D görüntüyle özenle çizilen resimde şehre ait birçok değer yer aldı.

Kybele'nin yanısıra Spil Dağı, yılkı atları, üzüm, kiraz gibi simgeler tabloda özenle işlendi. Yeni resimde hakkında bilgi veren Ressam Gültekin, tablolarında  sūrekli bilinçaltına mesajlar vermeye çalıştığını söyledi.

Ücretsiz resim kursları verdiğini kaydeden Gültekin, "Şehzadeler Belediyesi'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi ūzerinden gelen 16 öğrenciye akşam saatlerinde kurs veriyorum. Ücretsiz olarak  toplam 24 ögrenciye cumartesi gūnū kurslar vermekteyim. Manisa'yı seviyorum ve gençlere ne kadar yardımcı olsam azdır. Onlar bizim gelecegimiz ve yarınlarımız bizleri tebessūmle anmaları en būyūk mükafat olacaktır" ifadelerini kullandı. 

RESSAM HİDAYET GÜLTEKİN HAKKINDA

İşletme mezunu olan Ressam Hidayet Gültekin, resim sanatına lise öğrencisiyken ilgi duyar. Sivas’ta ressam ve heykeltraş Selahattin Aydemir’in atölyesinde 6 yıl çalışır. Camilerde motif işlemeciliği, dekorasyon işleriyle uğraşır. 14 kişisel sergi ve pek çok karma sergi açar. Manisa’da trafoların boyanmasını işini tamamlar ve trafoların güzel bir görünüm kazanmasını sağlar. Evinin terasını resim atölyesine çevirir. Valilik projesi gereği 28 okulun iç ve dış duvarlarına ücretsiz olarak çizgi film karakterleri, Atatürk ve Türk büyüklerinin resimlerini yaparak okulun içine ve dışına sanatsal bir boyut getirir. Ressam Hidayet Gültekin, Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Belçika gibi birçok Dünya ülkesini gezerek farklı sanatçılarla tanışma fırsatı bulur. Ressam Hidayet Gültekin, 10 yıl Taytanlı İlhan, Hafsa Sultan, Kazım Karabekir, Ahmet Tütüncü İlköğretim Okullarıyla, 85. Yıl Çok Programlı Lisesi’nde görev alır. Bu okullarda bir taraftan öğrencilerin güvenliğini sağlarken diğer taraftan sosyal çalışmalarda önemli rol üstlenir. Bu süre zarfında düzenlenen okul gecelerinde de korolara bağlaması ile eşlik eder. Ressam Hidayet Gültekin, sanatsal ve sosyal çalışmalarını Manisa Atabey Anaokulu’nda sürdürmekte olup ayrıca Kurşunlu Han'da bulunan resim atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim