HABER: DİYAR ASLAN

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında bilgisayar alanında altın madalya alarak olimpiyat şampiyonu olan Atakan Yaşar, bu yıl  Manisa Fen Lisesi'nden mezun oldu.

Atakan Yaşar, TÜBİTAK tarafından  seçilerek 32. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden 4 kişi arasında yerini aldı.

Lise öğrencilerinin katıldığı yarışma olan Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (IOI), algoritmik düşünce gerektiren sorularla öğrencilerin verimli bir kod yazmaya yönlendiriyor.

87 ülkeden 343 yarışmacının katıldığı yarışmayı Türkiye adına lise öğrencileri Ege Kabasakaloğlu, Atakan Yaşar, Ahmet Atilla Ak, Furkan Cebe katılıyor. Öğrencilere komite başkanı öğretmenler Tolga Can ve Buğra Caskurlu eşlik ediyor.

Büyük miktarda veri içeren problemleri çözmek için programlamanın yanı sıra yaratıcı kod yeteneği de gerekiyor.

Problemleri çözmek için de üstün matematik yeteneği gerekiyor.

Uluslararası en prestijli bilgisayar olimpiyatı olarak da bilinen yarışmaya katılan Yaşar, Manisa Fen Lisesi'nde 11. sınıfta çalışmalara başladığını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü kazanan Atakan Yaşar, Manisahaberleri.com'a yaptığı açıklamada, "Zorlu bir süreçti. Çok çalışmam gerekiyordu. 1 yıl çok sıkı çalıştım ve başardım. Manisa Fen Lisesindeki öğretmenlerim ve ailem beni hep destekledi. Türkiye'ye bilim olimpiyatlarında madalya kazandıracağıma inanıyorum" dedi.

Yaşar ayrıca, yarışmada ilk oturumun yapıldığını, ikinci ve son oturumun 19 Eylül'de yapılacağını bildirerek, bronz madalya sınırında olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim