31 Ağustos 2021 ile 17 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Önlemimi Alıyorum Engelimi Kaldırıyorum!” Şenlendirme Proje paydaşlarından olan Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen işaret dili öğretmenlerinin desteği ile proje paydaşı olan Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik Spor Derneği’nin 10 üyesinin afet risklerine karşı hazırlıklı olmalarını sağlayarak, farkındalık seviyelerini arttırmak, sürdürülebilir ve etkin bir afet bilinci kültürü oluşturarak afetlere dirençli bir toplum oluşturmak üzere Afetlerden Korunma Bilinci Eğitimi verilecek.  Ayrıca her evde bir ilk yardımcı sloganıyla İşitme Engelli bireylere Temel İlk Yardım Eğitimi verilerek ilk yardım becerilerinin kazandırılması, daha güvenli ve sağlıklı toplumların oluşmasına yardımcı olmak bu projede hedefleniyor.  

Türk Kızılay Manisa Şube Başkanvekili Öner Gürsel, “Bu projeyi Türk Kızılayı Manisa şubesi olarak hep birlikte planladık ve hayata geçirmeye başladık. “Önlemi Alıyorum Engelimi Kaldırıyorum” Şenlendirme projesi kapsamında işitme engelli vatandaşlarımıza hem afet bilincini geliştirmesinde hem de her evde bir ilk yardım eğitimi almış bir vatandaşımızın olmasını sağlayacak projesini hayata geçiriyoruz bu mutlu günü de paylaştık. İlk etapta işitme engelli vatandaşlarımızın hem aft bilincini hem de ilk yardım eğitimini almaları için belirli bir kontenjan ile yola çıktık. Bunu tüm ilçelerimizle birlikte yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitimin her kademesinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bulunuyoruz. Bu sürecin içerisinde dernekler ile birlikte bu eğitimi yapmaktan mutluyuz. Bu eğitimde görev öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Ben böyle bir proje için Kızılay ve Sağır Dilsizler Derneğine teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim ve Kültür Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Bilal Cansu, “180 Üye sayımız ile aktif bir derneğiz. İşitme engellilerimizin spora katılım sağlamaları için etkinlikler yaparken Türk Kızılay şube müdürü derneğimize ziyarete gelip böyle bir teklifte bulundu. Projeden gerçekten çok memnun kaldım. Toplumumuzun eğitim seviyesi zayıf. Manisa’mız deprem kuşağında olduğu için güzel bir çalışma olmuş. Bir afet karşısında İşitme engellilerimiz ne yapar ben de bilmiyordum.  İşitme engelli vatandaşlarımıza bu proje umut ışığı olacak.  Bu tip projeler ile engellilerimize sahip çıkılmasını arzuluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim