Denetimler ile Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amaçlanıyor.
Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü  personeli  faaliyet gösteren gıda işletmelerine denetimler gerçekleştirildi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün önderliğinde gerçekleşen denetimlere İl Müdür Yardımcıları Mustafa Gündoğar, Melikşah Taşkın, Serdar Mersinli, Şube Müdürleri ve İl Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.
Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk, “5996 Sayılı Kanun ile ilgili mevzuatlar ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda denetimlerimizi gerçekleştirdik. Denetimlerimizde toplam 101 personelimiz görev aldı. 768 işletmeye denetim gerçekleştirildi. Koronavirüs salgınıyla mücadelede gıda işletmelerinin gereken tedbirlere uyması yeni kontrollü normalleşme döneminde büyük önem taşımaktadır. Bu dönemde gıda işletmelerine yapacağımız denetimler artarak devam edecektir. Hem vatandaşlarımızın hem de gıda işletmelerinin Covid-19 kurallarına uyması salgının ortadan kalkmasında oldukça önemlidir. Maske, mesafe ve hijyene hepimiz dikkat etmeliyiz. Manisa ili olarak gereken kurallara uymaz isek yeniden daha ağır kısıtlamalarla karşı karşıya kalabiliriz. İlimizi maviye döndürmek hepimizin elinde. Gereken hassasiyeti gösteren Manisa halkı ve esnafına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim