Haber: Ahmet Ünsal

Özellikle günün hava sıcaklığı akşam saatlerinde yerini kısmi serinliğe bıraktığı Manisa Yunusemre ilçesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde bulunan Lalelik Yürüyüş parkı bünyesindeki çimlik alana akın eden  vatandaşlar burada adeta Tam Kapanmanın hıncını çıkarttı.
Katlanabilir piknik sandalyelerini kapan gençler daha önceden haberleştiği arkadaş grupları ile aynı ortamı paylaşarak saatlerce sohbet etti. Bazı gençlerde ağaç altında arkadaşları ile bir araya gelirken maskelerini çene altına indirerek adeta Covid 19 virüsüne meydan okudular. Evlerde demlenerek termoslara konulan çaylar, pişirilen kek ve benzeri yiyeceklerle buluştu.  

Anne ve babası ile yürüyüş parkına gelen bir minik kız ise kendi yaşıtında bir arkadaş bulamaması nedeniyle yanında getirdiği bebeğine sarılarak vakit geçirmeye çalıştı. Anne ve babası ne kadar uğraştıysa da minik kızları yüzünde tebessüm ortamını oluşturamadı.   
   
Yaz ayına sayılı günlerin kaldığı Mayıs ayının son günlerinde spor yapmak için akşam serinliğini tercih edenler ise 600 metre uzunluğundaki Laleli Yürüyüş parkında tempolu koşular yaparak Covid-19 sendromunu bertaraf ediyor.
 
ANNE VE ANNELER İP ATLARKEN ÇOCUKLAR GİBİYDİ

Gençler kendi aralarında futbol, voleybol oynarken torunlarına bakacak yaşı yakalayan anne anneler ise bir ucunda arkadaşların tuttuğu ipin üzerinde atlayarak çocuklar gibiydi.
Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine girmek isteyen öğrenci adayları atletizm antremanlarını da Laleli Yürüyüş parkında yaparak yetenek sınavlarına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

   
Minik çocuklar ise ağabeyleri ve ablalarıyla birlikte çimler üzerinde yuvarlanarak doğanın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Gençler sevdiği arkadaşlarla doyasıya eğlendi.
18 gülük tam kapanma sonrasında ilk haftasında yaş günü kutlamalarının gerçekleştiği, gitar dinletilerin yapıldığı Laleli Yürüyüş Parkı hafta sonu yasakların dışında gençlerin ağırlıklı buluşma yeri olacağa benziyor. Günün sonuna doğru gençler cep telefonları kamera moduna açarak bulundukları o anı selfi ile süslemeyi ihmal etmediler. 
 Öte yandan yine aynı ilçe sınırları içerisinde Atatürk Kent Park, Niobe, Spil eteklerinde bulunan Topkale altı ve diğer birçok nokta Manisalıların bir araya geldikleri mekanlar halindeydi.
   
EMNİYET BİRİMLERİNDEN MASKE VE MESAFE UYARISI

Emniyet Müdürlüğü birimleri ise halkın kalabalık oluşturduğu alanlar üzerinde denetimlerde bulunarak özellikle Covid-19 bulaşına karşı vatandaşların sosyal mesafeyi ve maske takmayı göz ardı etmemeleri yönünde gerek sözlü gerekse broşürlerle uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.  Kollu kuvvetlerin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar maske takarak kurallara uymaya özen gösterirken, tüm uyarıları hiçe sayanların yüksek oranda olması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim