HABER: DİYAR ASLAN

72 yaşındaki kursiyer Saadet Bulut, resim yapmaktan keyif aldığını söyleyerek, şans eseri tesadüren gördüğü bir tabela ile resim kursuna kaydolduğunu belirtti. Verdiği eğitim içn Ressam Hidayet Gültekin'e teşekkür eden Bulut, vatandaşları resim sanatıyla kendilerini keşfetmey davet etti.

Kursa kaydolma sürecini anlatan Saadet Bulut, "Tesadüf eseri yolda giderken bir tabela gördüm. Kurşunlu Han'da kursların olduğunu öğrendim. Resim kursunu tercih ettim. Öğrenmenin yaşı başı yok. Çocuklarıma örnek olmak için resim sergisine başladım. Kursta Hidayet hocamız sayesinde çok yol kat ettim. Önce kara kalemle başladık arkasından tuvallere başladık. Şimdi resmin üst seviyelerine kadar oluştık. Çok mutluyum. Tabii resimle, renklerle uğraşmak bana mutluluk verdi. Yeni arkadaşlar tanımak ayrı bir mutluluk benim için. Yalnızlık Allah'a mahsustur. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Vakit buldukça kendilerine değer versinler, bu tür kurslara katılsınlar ki hayata yeni bir doğuş sağlıyorsunuz gibi" dedi.

(Saatdet Bulut)

"SANATLA İLGİLENMEK İNSANI MUTLU EDİYOR"

Resim sanatının insana mutluluk kattığının altını çizen Saadet Bulut, "Burada arkadaşlarımız var. Hocam bizimle çok ilgileniyor. Onların desteği sayesinde bu kaliteye gelebildik. Bize çok değer veriyor. Kendimizi daha kaliteli hissetmeye başladık. Arkadaşlarımla da aynı şekilde çok uyumluyuz. Tablolarımızı görmek için çok değerli insanlar geliyor ve şaşırıyorlar tabloları görünce. Mutlu olmaya bakalım, biz mutlu oldukça çocuklarımız da mutlu olacak. Sanatın her dalı gibi resim de çok güzel. Bu imkanı bize veren, Kurşunlu Han'da imkan sağlayan belediyemize ve hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamızın hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum" diye konuştu.

"YENİDEN KEŞİF"

Resim çalışmaları hakkında bilgi veren Ünlü Ressam Hidayet Gültekin, kursa gelen insanların kendilerini yeniden keşfettiklerini dile getirdi. Saadet Bulut'un 72 yaşında resim yeteneğini keşfetmesinden büyük mutluluk duyduğunu aktaran Ressam Gültekin, resimin tamamlayıcı bir sanat olduğunu ve her bireyin ilgi duyabileceğini bir sanatsal alanın muhakkak olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim