Petrol İş Sendikası Manisa Şubesi açıldı. Türk İş Sendikası Manisa İl Temsilcisi Ercan Dereli, “Petrol İş Sendikamızın Manisa Şubesinin açılmasından dolayı mutluyuz. Bütün emekçilere hayırlı olsun” dedi.
Türkiye’nin gözde şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’da şube açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Petrol İş Sendikası Genel Başkan Süleyman Akyüz, “Tarihi ve kültürel bir şehirdeyiz. Tarımıyla bugüne kadar öne çıkan son yıllarda da sanayileşmesiyle ön planda yer alan bir şehirdeyiz. Sanayileşen ve gelişen bir ilde sendika çalışması yapmak önemlidir. Manisa’ya önem veriyoruz. Manisa’da çalışan arkadaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesine önem veriyoruz. Petrol-İş Manisa Şubemiz Türkiye’de açılan 17. Şubemizdir ” diye konuştu. 
Manisa’nın stratejik bir noktada olduğunu ve potansiyelin bulunduğunu belirten Akyüz, “demokratik bir seçim yapıldıktan sonra gelecek yönetim ile örgütlenmemizi yapacağız. Burada bin 650 civarında sendika üyemiz var. Türkiye genelinde kendi kolumuzda en etkin sanayi kuruluşlarındanız. Kamuda 5 bin 300 civarında çalışanımız var.  Sendikamızın yüzde 80-85’i özel şirketlerden oluşuyor, yüzde 15’lik kısımda kamudan oluşuyor. Özel şirketlerinde yarıdan fazlası yüzde 50 yabancı şirketler. Sendikalar içerisinde en etkin ve en eski sendikalardanız. Biz 6 eylül 1950 yılında kurulduk.  Ama Türk-İş 1952 yılında kuruldu. Dolayısıyla biz var olduğundan beri Türk-İş’in içerisindeyiz. Manisa’da üye sayımız bin 650. Pandemi dönemi bütün dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiledi. Biz iyi bir ivme kazanmış idik. Daha da büyüyeceğimizi düşündüğümüz anda bu süreçle karşılaştık. Umuyorum ki atlattıktan sonra daha büyük sayıları göreceğiz” dedi.Petrol İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kestiler.

Editör: TE Bilişim