Manisa'da iki yıldır Avni Gemicioğlu Caddesi üzerinde kurulan Perşembe pazarının, Eski Garaj Yeni Proje'nin iptal edilmesinin ardından, Şubat ayında pazarın yeniden eski garaj yanındaki eski pazar yerine taşınması kararlaştırılmıştı. 

Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, pazarın eski yerine taşınabilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.  Şener, Perşembe pazarının taşınması durumunda, pazar yerinin yarısının kapatılmaması nedeniyle esnafın ve vatandaşların yağmurlu havadan olumsuz etkileneceklerini söyledi.

"PAZARCILARIN ÜÇTE İKİSİ TEZGAH AÇMIYOR"

Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Avni Gemicioğlu Caddesi'nin pazar yerine uygun olmadığı için pazarcıların üçte ikisinin tezgah açmadığını dile getirdi. 

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığımız son görüşmede Şehzadeler Belediyesi başkan yardımcıları, zabıta müdürleri, Büyükşehir'in Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Bey, katıldığımız yönetimle birlikte, birlik başkanımız da olmak üzere bir toplantı yapıldı geçen hafta. Bu toplantıda pazarın üstünün kapandığını, bir masraf olduğunu, bu masrafın da pazarcı esnafından karşılanacağı söylendi. Biz buna karşı çıktık. Burada 2 senedir zaten esnafımız tezgah açmıyor. Üçte ikisi tezgah açmıyor, üçte biri ara caddede açıyor. 5-6 ay açmadık. Zaten bir eski perşembe kalkmıştı, bir pazar kaybolmuştu. Devamında da bu pazardan dolayı halkımız da mağdur. Esnafımızı mağdur." dedi.

Şener, "Belediyelerin bizden yeni pazar yeri için talep ettiği parayı verme şansımız yok. Bu konuda belediyelerimizden anlayış bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Şehzadeler Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizden soruna bir çözüm getirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Gelin hep birlikte hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın mağduriyetini giderelim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim