Gözaltı kararının; Manisalı şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberden dolayı olduğu öğrenilmişti. Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürülmüştü. Haberde imzası bulunan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç için de gözaltı kararı verilmiş ve ifadesi alınmak üzere İstanbul’a götürülmüştü. Savcılık, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Hülya Kılınç da Terkoğlu ile aynı zamanda tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Terkoğlu ve Kılınç’ın tutuklanmasına karar verdi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İKİ AYRI AÇIKLAMA 
Gözaltı kararına neden olan haberle ilgili CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel Twitter adresinden açıklamada bulundu. Özel: “Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile birlikte Manisa'da Hülya Kılınç da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü. Tüm Manisa'nın bildiği, cenaze törenine tüm siyasi partilerin davet edildiği bir olayın haberleştirilmesi suç olamaz. Hülya Kılınç ve Terkoğlu'nun yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

Tututklanma kararının arından Özel şunları söyledi: "Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Manisa muhabiri Hülya Kılınç bütün şehrin günlerdir konuştuğu bir cenazeyi haberleştirdikleri için tutuklandılar Evladımızı Libya’ya yollayıp sonra cenazesine çelenk yollayanlara değil de, haberini yapanlara ceza veren düzene isyanımız..."
 


 

Editör: TE Bilişim