Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin 9. Olağan Genel Kurulu, Obasya Kırsal Kalkınma Tesisi’nde yapıldı. 

Yoğun katılımın olduğu genel kurul toplantısında tüm kararlar oy birliği ile alındı. Mevcut başkan Mustafa Pala başkanlığındaki yönetim kurulu ve denetçiler göreve oy birliğiyle seçilerek güven tazeledi. 

Genel kurulda, 2019 ve 2020 yılı çalışmaları onaylandı ve 2021 yılında yapılacak çalışmalar kararlaştırıldı.  

“OBASYA’NIN PROJELERİ TÜRKİYE REKORU” 

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, “Obasya olarak kuruluşumuzdan bu yana beş proje hazırladık, hazırladığımız projelerin tümü hibe desteği veren kurum ve kuruluşlar tarafından kabul edildi. Bu bir Türkiye rekorudur. Obasya olarak biz bir aileyiz. Manisa’da turizmin geliştirilmesini görev edindik. Yeni projeler hazırlayarak turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. TKDK’dan aldığımız hibe desteği ile Obasya Kırsal Turizm Konaklama tesisimizi kurduk. Zafer Kalkınma Ajansından üç defa aldığımız hibe destekleriyle, Zaman Geçidi Müzemizi, Yunt Dağının Turizm Rotalarını belirledik, üçüncü proje ile de Obasya Ekolojik yaşam merkezinin kuruluşunu gerçekleştiriyoruz” dedi. 

OBASYA’YA YAMAÇ PARAŞÜTÜ GELİYOR 

Başkan Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi, Obasya tesisleri çevresinin küçük dereler ve göletlerden oluşan sucul alanlar ile aromatik ve tıbbi bitkiler tarhlarından oluşan peyzaj planını kapsıyor. Bunların yanı sıra öğrenci gruplarının botanik eğitimi için serası da bulunan bir bahçe ile Celal Bayar Üniversitesi Botanik Kürsüsü’ne yöre tarımını alternatif bitkiler araştırma merkezi olarak kullanılacak bir eğitim araştırma arazisi de tahsis edilerek bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliği kazanıyor.
Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Kurumu için hazırlanan Kültür Sınır Tanımaz Projesi’nin ortakları; Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan’dan Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Kültür Evi Derneği’dir. Bu proje Obasya’ya 600 metrekarelik bir etkinlik çadırı ile Ege Bölgesi’nin 8 ilinden derlenecek 20 ve Bulgaristan’daki ortağımızın temin edeceği 5 folklorik kadın kıyafetinin sergileneceği bir müze kazandırmayı hedeflemektedir. Proje tutarı 163.564,76 Euro’dur. Obasya olarak çalışmalarımızı yeni projelerle sürdüreceğiz. Yamaç paraşütçülüğü yapılabilecek bir alan saptadık. Bu alanda denemeler yapıldı. Yamaç paraşütçülüğüne uygun olduğu görüldü. Bu konuda Doğa Sporları Derneği kurmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz” 

Genel kurulda, Yönetim Kurulu üyeliklerine Mustafa Pala, Yaşar Coşkun ve Emrah Saf, Denetçiliklere Hikmet Oban ve Hatice Solakoğlu oy birliği ile seçildi.

Editör: TE Bilişim