HABER: DİYAR ASLAN

Sokak hayvanlarıyla ilgili hassasiyet her geçen gün biraz daha artarken, hayvanseverlerin çabaları yeni canların kurtulmasına vesile oluyor. Son örnek Manisa’dan… Nurlupınar Mahallesinde bir köpeğin tedaviye ve bakıma ihtiyacı olduğunu öğrenen Satın Alma Sahiplen Manisa ekibi hemen harekete geçti. 

Mahalleye giden hayvanseverler, İngiliz pointer cinsi köpekle karşılaştı. Ülkemizde nadir bulunan bir cins olan köpek hemen koruma alına alınarak tedavisine başlandı. Köpeğe Bobi ismi verildi.  
Manisalı hayvanseverler tarafından İzmir'de titrasyon testi yapılan köpeğin İzmir'deki hayvanseverlerin de desteğiyle kısırlaştırma, aşı ve temizlik bakımı yapıldı.
Sağlığına kavuşan Bobi için ücretsiz sahiplendirme ilanı verildi.  

İNGİLTERE’DEN TALEP GELDİ 
İngiliz hayvanseverler, sosyal medya üzerinden Manisalı hayvanseverlerle irtibata geçerek köpeği sahiplendi. Nurlupınar'da ölmek üzere bulunan İngiliz pointer cinsi köpek için yasal işlemler başlatıldı. Bobi, uluslararası nakil yöntemiyle İngiltere’deki yeni sahibine gönderildi.  
Bobi’nin İngiltere’den gelen görüntüleri ise görülmeye değerdi. Oldukça mutlu olduğu gözlenen Bobi’nin bu hali herkesi gülümsetti. 

İNGİLİZ POİNTER 

İngiliz kökenli en sevilen avcı köpekleri arasında yer alan İngiliz Pointer, üstün koku alan burnu ve atletik vücudu ile özellikle av köpeği hayranlarını kendisine aşık etmektedir. Son derece karakteristik bir duruşa sahip olan İngiliz Pointer, aynı zamanda kendisine has bir duruşa sahiptir. Asırlardır avcılık gibi aktivitelerde yer alan bu köpek cinsi, günümüzde de sık sık tercih edilmektedir. Hareketli bir köpek türü olmasına rağmen İngiliz Pointer, tam bir aile köpeği olmaktadır. Aile yaşantısı için inanılmaz uyumlu bir köpek olan İngiliz Pointer sahiplenmek istiyorsanız, muhakkak bahçeli bir ev sahibi olmanız gerekmektedir. Aksi halde bu köpek cinsinin apartman yaşantısına ayak uydurması pek de mümkün değildir.

Editör: TE Bilişim