UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan ve bu yıl 480'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 14-19 Nisan'da yapılacak.  Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim tarafından gerçekleşen saldırısı sonucu 33 kahraman askerimizin  şehit olması ve Çin'de başlayıp dünyaya yayılan Koronavirüsü nedeniyle Mesir Komitesi aldığı karar doğrultusunda Mesir Macunu festivali kapsamında yapılması planlanan şenlikler, konserler ve 19'uncusu düzenlenecek olan Yemek Yarışmasının iptal edilmesine karar verdi. 
21 Mart 2020 Cumartesi günü Nevruz Bayramı'yla birlikte Mesir Karma töreni gerçekleşecek. 19 Nisan'da ise Sultan Cami ve kubbelerinden 7 ton mesir macunu saçılacak. Mesir Komitesi tarafından aylar önce başlayan çalışmalar kapsamında 53 ülke, 10 kardeş şehir ve 5 kültür anlaşması bulunan şehirlerin temsilcileri, büyükelçi ve konsolosları festivale davet edilmişti. 2019'da yapılan 479'uncu festivalde Kibariye, Serkan Kaya, Fettah Can gibi ünlü sanatçılar konser vermişti. 
MESİR FUARINA HAZIRLIK  
Öte yandan Festivalin en önemli etkinliklerinde biri olan 27. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde yapılacak. Fuar öncesinde hazırlıklara başlandı. Bu yıl birbirinden değerli birçok firma fuardaki yerini ayırdı. 
27. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, 14 Nisan Salı günü Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

Editör: TE Bilişim