Haber: Ahmet Ünsal

Manisa’da halkın dertlerini dinleyen CHP Manisa Milletvekilleri Başevirgen ve Bakırlıoğlu, “Hem esnafımız, hem çiftçimizin hükümetin uygulamamakta ısrar ettiği gerçek yardımlar, ekonomik tedbirler nedeniyle çıkmazın içindedir” açıklamasında bulundular.
Milletvekili Başevirgen ve Bakırlıoğlu’na Şehzadeler ilçesi ve Yunusemre ilçesindeki esnaflara ve çiftçilere yönelik dert dinleme turlarına Şehzadeler ilçe Başkanı Hakan Gürtunca, İlçe Sekreteri Abdullah Bekçi,Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Sergen, Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Olcay Şafak Yıldırım, Yunusemre kadın kolları İlçe başkanı Meral Demir, CHP İl örgütü ile ilçe teşkilatları eşlik etti.
   
"BIRAKIN KİRA ÖDEMYİ EKMEK BİLEM ALAMIYORUZ"

Milletvekilleri ile CHP örgütünün Şehzadeler İlçesi eski garaj bölgesinden başlayan esnaf ziyaretinde, milletvekillerini karşılarında gören esnaflar, “Hangi ödemelere yetişeceğimizi şaşırdık. Kiralarımızı zaten ödeyemiyoruz. İçinde bulunduğumuz Ekonomik dar boğazdan dolayı değil üretecek ham madde alabilmek evimize ekmek götüremez olduk. Eşten dosttan aldığımız borçlarla çarkı döndürmeye çalışıyoruz. İnanın başımızı yastığa koyduğumuzda sabahın olmasını hiç istemiyoruz çünkü yine kabus dolu gün bizi bekliyor oluyor. Hükümetin verdiği sözlerin hiçbiri yerine gelmiyor. Bizlerin çoğu da götürü deftere tabii olduğu için sözü edilen yardımlardan faydanılması mümkün olmuyor. Gerçi olsa da ne olacak. Bankalardan çektiğimiz kredileri bile ödeyemiyoruz” ifadeleriyle feryat ettiler.
    
“ÇİFTÇİMİZİN GİRDİLER FAİZLER ALTINDA BELİ BÜKÜLDÜ”

Aynı heyetin uğrak yeri bu kez Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, CHP Milletvekili Meclis Tarım Komisyonu Üyesi Milletvekili Bekir Başevirgen, Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu ve ilçe başkanlarının kendi dertlerini dinlemeye gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Ziraat Odası Başkanı Altındağ, “Çiftçimiz daha geçen yılın girdilerinin altında çıkamadı ki yeni ürün için nereden para bulacak. Gübre ve ilaç fiyatlarına yetişebilene aşk olsun. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak tüm bu sorunları hükümet yetkililerine defalarca iletmemize henüz bir yanıt alamadık. Tarım Kredi faizleri yüzde 18’lerin üzerinde, yeni ürün için mazot, işçi paralarını düşünmek istemiyor çiftçimiz. Ancak bir şekilde yeni ürün için yine borç harç para bulup tarlasını ekecek. Siz vekillerimizden bu sorunlarımızı mecliste gündeme getirmenizdir” diyerek dert yandı.

Milletvekilleri Bakırlıoğlu ve Başevirgen, “Esnaflarımızın dertlerini, sıkıntılarını dinledik; çözüm önerilerimizi anlattık. CHP ekonominin can damarı esnaflarımızın sorunlarını her yerde dile getiriyor” dedi.

Editör: TE Bilişim