Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk Şehzadeler Üzüm Rekolte İlçe Tahmin Komisyonu’nun çalışmalarını yerinde incelemek üzere 03.08.2021 tarihindeki saha çalışmalarına katıldı. İl Müdürü Öztürk’e incelemelerinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya eşlik etti.

Manisa’nın sadece Türkiye'nin değil Dünyanın da en önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Metin Öztürk, geçen yıl çoğunluğu Sultani Çekirdeksiz üzüm olmak üzere İlimizden yaklaşık 200 bin ton sofralık üzüm ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Komisyon çalışmaları hakkında bilgiler veren Öztürk, gelinen noktayı değerlendirdi. Öztürk açıklamasında; “Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelinde üretimi gerçekleştirilmekte olan üzüm ürün rekoltesine ait rakamların, kamuoyuna Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından açıklanması amacıyla mevcut bağ alanlarımızda yetiştirilen üzüm ürününün, üretim amaçları doğrultusunda alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için “İlçelerde Üzümde Rekolte Tahmin Komisyonları ve İl Tahmin Komisyonu oluşturulmuştur.

Komisyonlar ben düşme tarihinden itibaren saha çalışmalarına başlamıştır. Komisyonda ve sahada İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 90 kişi, büyük bir özveri ile çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Sektör paydaşları hem İlçe Komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. İlçelerde kurulan komisyonlar çalışmalarını yaparak, İl komisyonuna sonuçlarını göndermektedir. Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu 05.08.2021 tarihinde toplanarak nihai kararı alacaktır. Çalışmalar yapılan son toplantı ile sonuca ulaştırılarak, Bakanlığımıza gönderilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim