Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Duman, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak son gelen Cumhurbaşkanlığı genelgesine istinaden sahada denetimlerimiz devam ediyor. Denetimlerimiz sahada anlık olarak İçişleri Bakanlığının oluşturduğu İSDEM (İl Salgın Denetim Merkezi)  yükleniyor. Özellikle çay ocaklarında sandalye, masa bulundurulmaması, manavlarda fiyat etiketleri ve içerdeki yoğunluğun az olması, maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat ediliyor. Marketlerde yapılan indirimlerde kesinlikle bu indirimlerin 1 gün değil 1 haftaya yaymak kaydıyla yoğunluğun azaltılması noktasında iş yerlerine gerekli uyarılar yapılmakta” dedi. 
Kayıtlı esnafı korumak amacıyla seyyar satıcılara yönelik denetimleri artırdıklarını kaydeden Duman, “Sahada özellikle bulaş riskini azaltmak için kağıt toplayıcılar ve dilencilerle ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi. 
Ramazan geleneği olan Ramazan topu atışlarının devam ettiğini açıklayan Duman, “Ramazan topunu iftar vakitlerinde Zabıta Daire Başkanlığı personelleri iftar vaktinin geldiğini belirten top atışını yapıyor. Sahur vaktinde de İtfaiye Dairesi Başkanlığımızdan top taşı yapılarak bu gelenek Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettiriliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim