Manisa Veteriner Hekimleri Odası adına bu konuda açıklama yapan Merter YILDIZ “Veteriner Hekimlik mesleği yoğun teorik eğitimi yanında pratik eğitimin de olmazsa olmaz olduğu bilim dallarından biridir. Tıp bilimlerinde eğitim alan öğrencilerin sadece teorik dersleri online olarak almaları mesleki bir yetersizlik olarak kendini  gösterecektir. Pandemi nedeniyle birçok fakülte online eğitime geçti. Ancak tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi laboratuvar ve pratik eğitim gerektiren birçok fakültenin yök tarafından yüz yüze eğitime geçmesine izin verilmesine rağmen tebabet ilminin ayrılmaz bir parçası olan veteriner fakülteleri çoğunlukla hibrit eğitim yapmaları yönünde karara tabi tutuldular. Sağlık sınıfında görülmemesine alıştığımız mesleğimiz daha eğitim anından itibaren yine maalesef ötekileştirildi. Pandemi sürecinde ilk virüs izolasyonunu yapan, ilk yerli aşı için 2. Faz çalışmayı ilk olarak başaran bir meslek grubunun sağlık sınıfında görülmemesi ayrıca bir üzüntü kaynağı oldu meslek camiamız adına. 

Bizler bu başarıları aldığımız zorlu teorik derslerin yanı sıra pratik uygulamalarımız sayesinde başardığımıza inanıyoruz. 

İşte tam da bu nedenle covid sürecinde yüz yüze eğitim alamayan meslektaş adaylarımızın hem deontolojik açıdan hem de pratiği sahada görmeleri amacıyla manisada bir ilke imza atarak mesleki sorumluluk projesi oluşturmayı hedefledik. Evde bilgisayar başında online eğitime vakit ayırırken kalan zamanlarını mesleki gelişimleri için değerlendirmelerini sağlayacak bir proje geliştirdik. Meslektaş adaylarımıza Laptop veya tabletlerinizi alıp bu projeye destek veren kliniklerimizde derslerinize katılın, kalan zamanlarınızda pratik yapma fırsatını değerlendirin çağrısında bulunduk. Bu Çağrımıza şimdiden pek çok kliniğimiz olumlu yanıt verdi. Eminiz ki eğitimleri için meslektaş adaylarımız da bu çağrımızı değerlendireceklerdir. 

Manisa’dan başlattığımız bu projenin tüm Türkiye’de uygulamaya geçmesi ise en büyük temennimiz olacaktır.  Bu sayede içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte mesleki eğitimdeki kayıplarımızı en aza indirgemiş olmayı Ümit ediyoruz. “ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim