Vali Karadeniz,“Son durum olarak geçen hafta ne ise bu hafta da aynı noktadayız. Bu anlamda olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Ancak son alınan karalardan sonra mevcut yerimizi korumak hatta mümkünse mavi gruba girmek adına da tedbirlerimizi aynı ciddiyetle aynı sıklıkla sürdürmek zorundayız. Bugün ki denetimlerimizin amacı da tüm Türkiye  genelinde olduğu gibi ilimizde de denetimler yapılıyor. Şuanda Manisa’da 5 bin denetim elemanı ile Manisa il genelinde denetimlerimiz devam ediyor” dedi
Riskin olduğunu ve bu riskin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Karadeniz, "Bunu tedbirlere uyarak keseceğiz.ben bunu sadece mutasyonlu virüs diye bir gruba ayırmak istemiyorum. Mutasyon olsun olmasın bu risk mevcut. Dolayısıyla bu riski görmemiz lazım. Ona göre de tedbirleri almalıyız.çünkü geçen yılı hatırlayalım haziran da hemen hemen şuan ki noktalarımızdandık. Ama normalleşme sürecinden sonra alınan tedbirlere yeterli riayet edilmediği için kasım ayına geldiğinde farklı bir tablo ile karşılaştık. Bundan sonraki bütün gayemiz öyle bir süreci tekrar yaşamamız” diye konuştu. 
Vatandaşların tekrar aynı sorunu yaşamamaları adına tedbirlere uymaları gerektiğini açıklayan Karadeniz, “Yaşanan bu süreçte kısıtlamalardan dolayı veya virüsten dolayı yaşanan elbette mağduriyetler var. Bu mağduriyetler devletimizin aldığı önlemlerle  kısmen de olsa giderilmeye çalıştı ama ne kadar giderilse de insan kendi ekmeğini kazandığı şekli ile olması mümkün değil. Örneğin bur süreç içerisinde restoranlar sadece paket servis ya da gel al hizmeti verebildiler. Kahvehaneler kapalı kaldılar. Bunu gibi birçok sektörde olumsuzluklar yaşandı. Neticede hem bu işletmelerin sahipleri  hem de bu işletmelerde çalışan insanlar için gerçekten bir ekmek kaybıydı. Ama bunu da göze almak zorundaydık. O süreçte çok sayıda can kaybımız vardı. Bir tarafta her gün vefat eden vatandaşlarımız varken artık diğer konuda bu kısıtlamaların gelmesi gerekiyordu. Ekmeğine sahip çık denetimi derken benim kastettiğim şey özellikle bu süreçte bu mağduriyeti yaşamış esnafımız var. Tekrar aynı dönemi yaşamamak adına tedbirlere uymasına bizzat kendilerinin denetlemesi uygulaması ki o günleri yaşamayalım” diye konuştu.
Vali Karadeniz, "Hepimizin yüzleri gülüyor. Herkesin moralleri düzgün. Hedefimiz mavi renge geçmek diyoruz. Ama bunun tersi de var.  Turuncuya, hatta kırmızıya düşme ihtimali var.  Öyle olduğunda bu morallerimiz tekrar tersine dönebilir. Onun için bu olumsuzlukları yaşamamak adına bu ifadeyi kullandım" diye konuştu. 
Bir taraftan normal yaşamın devam etmesi, diğer taraftan sağlığımızın yaşadığı risklerin bulunduğunu kaydeden Vali Karadeniz, "Ekonomik, aile yaşantımızı korurken, aynı zamanda sağlığımızı korumalıyız. Yeni normal dönemi yaşayalım. İki çeşit denetim yöntemiyle devam edeceğiz. Birincisi İçişleri Bakanlığımızın başlattığı dinamik denetim süreci. İkincisi ise esnafın ekmeğine sahip çıkması adına yapılan denetimdir. İki taraflı bu denetim sürecini sürdürmeliyiz ki normal yaşantımızdaki faaliyetleri sürdürelim. Maske, mesafe ve hijyene hepimiz uymalıyız. Bilim Kurulu'nun her sektör için yayımladığı rehber var. Rehberde yer alan kurallara esnafımızın uymasını istiyoruz. Ben Yaşar Karadeniz olarak benim vücudum sık gribe yakalanan bir vücut. ve ben geçtiğimiz mart ayından beri grip olmadım. ben bunu maskeye bağlayalım. Bu benim kişisel görüşüm. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim