Manisa'da imar planları 13 Nisan Salı günü yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde anlatılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, günler öncesinden güzel haberi duyurmuştu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile de görüşme gerçekleştirmişti. Nisan ayı Meclis toplantısında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmaları hakkında merak edilenler netleşecek.

GÖZLER MECLİS TOPLANTISINDA

Nisan ayı Meclis toplantısında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmaları hakkında merak edilenler netleşecek. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Manisa'nın imar planı yarın meclise geliyor. Büyükşehir Meclisi'nde açıklanacak plan, İmar Komisyonuna havale edilecek. İmar Komisyonu onayladıkan onra tekrardan Meclis'e gelecek. Meclis onayladıktan sonra imar askıya çıkacak. İmarda askı sürecinde vatandaşlar itirazlarını yapabilecek. Bu itirazlar İmar Komisyonunda konuşulacak. Ardından plan tekrar Meclis'e gelecek. Meclis'te onay aldıktan sonra imar planı hayata geçirilecek.

6 AYLIK SÜREÇ

İmar planının hayata geçirilmesinin ardından 30 yıl sonra Manisa imar planına karışmış olacak. Bu süreçlerin 6 ayı bulacağı tahmin ediliyor. Yeni imar planını n hayata geçmesiyle birlikte Manisada yeni konut, ticari, sosyal ve kültürel alanlar yapılacak. Yeni imar planının Nurlupnar, Barbaros, Kuşlubahçe başta olmak üzere birçok yerleşim bölgesini etkilemesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim