Manisa'nın haftalık vaka verisi 182,47

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 25-31 Aralık Covid-19 verilerinde, Manisa'nın haftalık vaka sayısı her 100 bin kişide 182,47 olarak açıklanmıştı.

Türkiye'de 77 bini aşkın vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayısındaki artışlara dikkat çekmişti. Koronavirüs salgınında dün açıklanan verilere göre 77 bin 722 kişinin testi pozitif çıkarken, 145 kişi de yaşamını yitirdi.

"Vakalar yaklaşık 2 katı arttı"

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de geçtiğimiz günlerde, "Görüyoruz ki son bir hafta on gündür ilimizde de bir artış var. Bu artış yaklaşık 100'de 20 seviyesinde hastaneye yatışı da artırmış durumda. Elbette ki vaka sayımızda ki artış yaklaşık 2 katı ama bunun hastaneye yansıması yüzde yirmi beş. Yani sadece hasta yatış oranında bir düşüklük sağlıyor yoksa virüs bitti demek değil" açıklamasında bulunmuştu.

Vaka yoğunluğu haritada

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında hizmete sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması corona virüsü yoğunluk durumlarını gösteriyor. Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulaması ile tüm illerdeki vaka yoğunluklarını da görebiliyor. Manisa'nın risk ve yoğunluk durumu kolayca görülebiliyor.

Son verilerde Manisa'da özellikle merkezi noktalarda vaka yoğunluğunun fazla olduğu gözlendi. Haritaya göre renkler kırmızı renge doğru koyulaştıkça risk artıyor.

İşte Manisa'nın 13 Ocak 2022 verileri...

Editör: TE Bilişim