Yardımlarla ilgili konuşan Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, şu bilgileri verdi:

“Türk Kızılay Manisa Şube olarak, Covid 19 ve Ramazan Ayı faaliyetleri kapsamında bu zamana kadar 3.600 haneye erzak kolisi ile 7.200 adet  kıyma ve kuşbaşı kavurma verdik.

Ülkemizde etkisini göstermeye başlayan Covid-19 salgını ve bu salgına karşı alınan tedbirler  kapsamında halka açık toplu iftar yemeği organizasyonlarının yapılması olanaksız hale gelmiştir. Fakat ihtiyaç sahibi kişilerin  bu konuda mağduriyet yaşamaması amacıyla bu yıl iftar yemeklerinin önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin ikamet ettikleri yerlere ulaştırılması şekli ile 8.500 kişiye iftarlıklarını ulaştırdık.

Ayrıca Covid 19 önemleri kapsamında yurtdışından Manisa’ya gelerek KYK yurtlarında misafir edilen  ABD ve Etiyopyadan gelen 318  kişi ile Cezayirden gelen  299  kişi,  Ukraynadan gelen 298 kişi ve Katardan gelen 292 kişiye Türk Kızılay tarafından sabah-öğlen ve akşam yemeği olmak üzere 3 öğün yemek dağıtımı gerçekleştirdik. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 5.000 adet ekmek, 5.000 adet boyama kitabı ve 5.000 adet bayrak dağıtımı yaptık. 

Ramazan ayı boyunca ilimizin birçok mahallesinde vatandaşlarımıza 9.500 adet ekmek/pide, 2100 maske ve 660 dezenfektan ikramında bulunduk.

Gerek pandeminin mağdur ettiği insanlarımıza, gerekse Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bağışçılarımızın desteği ile el uzattık. Kızılaycı gece gündüz çalıştı, çalınmadık kapı bırakmadı. İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı. Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Tüm milletimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim