Manisa Büyükşehir Belediyesi MANULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan Manisa Kart, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. E-Devlet üzerinden verdiği hizmetlerle Manisalıların hayatını kolaylaştıran Manisa Kart, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile toplu taşımada zorunlu hale getirilen HES Kodu Tanımlama uygulamasını da menüsüne ekleyip, vatandaşların hizmetine sundu.

Manisa Kart uygulamasının teknolojik imkanlarla E-Devlet uygulaması üzerinden hizmet çeşitliliğini günden güne arttırdığını ifade eden MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz, “06 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Manisa Kart uygulamasını E-Devlet ortamında Manisalıların hizmetine sunduk. 725 bin kullanıcısı olan Manisa Kart ile ilgili işlemlerin sürdürülmesi kolaylaştıran E-Devlet dijital ortamında, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek HES Kodu Tanımlama uygulamasını da başlattık. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile toplu taşımada HES Kodu Sorgulaması zorunlu hale getirilmişti. E-Devlet üzerinden hayata geçirdiğimiz HES Kodu  Tanımlama menüsü ile vatandaşlarımız artık rahatlıkla kişisel HES Kodlarını Manisa Karta tanımlayıp, aktif hale getirebilecekler” dedi.


E-Devlet hesabınızı açtıktan sonra, arama butonuna Manisa Büyükşehir Belediyesi yazıp sonuçları görüntülüyorsunuz. Ekranda gözüken kayıtlar içerisinde ‘Manisa Karta HES Kodu Tanımlama’ menüsüne tıklayıp, çok kısa süre içerisinde HES kodunuzu Manisa Kartınıza tanımlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim