İl Müdürü Eşref Aslan konuşmasına şöyle devam etti:

"Manisa ilimiz, sanayi ve tarım faaliyetlerinin yoğun ve bir arada yaşandığı nadir şehirlerden biridir. Üretim faktörlerinin en başında emek dediğimiz işgücü gelmektedir. Gerek sanayi ve gerekse tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi, ekonomiye katma değer sağlaması işgücünün niteliğine ve teminine bağlıdır. Manisa ilimizin işgücü piyasasının ihtiyacı olan işgücü temini, Manisa’da ikamet edenlerle birlikte, başta İzmir olmak üzere çevre illerden ve Anadolu’nun diğer illerinden gelen göçle karşılanmaya çalışılmaktadır.
Küresel ekonominin hâkim olduğu günümüzde uluslararası ticaret ile ithalat ve ihracat faaliyetleri, en yoğun şekilde üretime etki etmektedir. Manisa ilimizde de, pandemi sonrası firmaların yoğun bir üretim faaliyetine girmesi, kapasite artırımına gitmesi ve sanayi – tarım faaliyetlerinin bir arada, yoğun bir şekilde yürütülüyor olmasından dolayı, işgücü temininde zaman zaman birtakım sıkıntılar yaşanmaktadır.  Özellikle metal sanayinin yoğun bir şekilde talep ettiği vasıfsız beden işçiliği ile teknik bilgi ve beceri gerektiren Metal Mamuller Montaj Elemanı, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı, Forklift Operatörü, CNC Torna Tezgahı Operatörü, CNC Freze Tezgahı Operatörü, Pres Tezgahı Operatörü, Mekanik Bakım Onarımcısı, Montaj İşçisi (Havalı Tornavida), Gazaltı Kaynakçısı (Mig Mag), Kaynakçı (Oksijen – Elektrik), Kaynak Operatörü benzeri mesleklerde eleman temininde dönemsel birtakım güçlükler çekilmektedir.     
İŞKUR olarak, işgücü piyasasının talebi doğrultusunda gerekli yönlendirme ve doğru eşleştirme faaliyetlerini gerçekleştirmekle birlikte; Aktif işgücü programlarımız kapsamında işgücüne nitelikli eleman kazandırılmasına yönelik olarak da Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları ile işgücü arzına destek sunmaktayız. 
Bu anlamda işgücü arz ve talebine aracılık etmekle birlikte; işgücü piyasasındaki işverenlerin, çalışanlara ekonomik ve sosyal yaşam standartlarını uygun bir hale getirerek, iş ve çalışma alanlarını cazip duruma getirmelerini önermekteyiz. Bununla birlikte işgücü piyasasının beklentileri doğrultusunda gerek vasıfsız beden işçiliğinde, gerekse kalifiye bir mesleğe sahip olup da, kendi mesleğinde çalışmak isteyen herkesi işgücüne katılmaya, istihdamda ve üretimde yerini almaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim